Fojtogatják, verik, bántják egymást a gyerekek az újbudai óvodában

óvoda verekedés gyerekek bántalmazás óvodapedagógus Újbuda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egymásnak esnek a gyerekek az XI. kerületi Napsugár Óvodában. Kevés az óvodapedagógus, a szülők a fenntartóhoz fordultak. 

A Népszavához fordult egy újbudai szülő, akinek kislánya elmesélte otthon, hogy egyik fiú csoporttársa övvel fojtogatta a XI. kerületi Napsugár Óvodában. A kislány azóta egy másik óvodába jár, ám nem ez volt az első ilyen eset az intézményben.

A szülők ugyanis összeírták az erőszakos cselekményeket, a listát elküldték az önkormányzatnak, hogy a fenntartó segítségét kérjék. Történt már fojtogatás, de az is előfordult, hogy egy gyerek társának fejét erőből az asztalba verte. "Egy fiú megpofozta kislánytársát, majd építőkockát gyömöszölt a szájába. Olyan is történt, hogy egy kisfiú egy másik fiútársának nemi szervét nyilvánosan nyalogatta. Egy kislány arcát és nemi szervét pedig több kisfiú véresre harapdálta a mosdóban, erről az esetről látlelet is készült, a szülők feljelentést tettek. Mindez 3-4 éves gyerekek óvodai csoportjában történt" - írta a Népszava.

Kevés az óvodapedagógus, a gyerekek bántják egymást Forrás: Shutterstock

A lap megkeresésére az önkormányzat emlondta, hogy tudnak a problémáról és már több lépést is tettek az ügyben. Az óvodába több olyan gyermek jár, kik szociális készségekben eltérnek a koruknak megfeleltethető szinttől, hátrányos családi környezetből származnak, legtöbbjük a kerületi átmeneti szociális otthonban lakik.

"Az említett problémák mielőbbi megoldása érdekében az önkormányzat felvette a kapcsolatot az Újbudai Humánszolgáltató Központ vezetőjével, kérve az Anyaotthonnal való szakmai kapcsolatok erősítésére és segítségnyújtásra a család és gyermekjóléti szolgáltatás területén" - válaszolták a lap kérdésére. Azt is elmondták, hogy a legnagyobb figyelmet igénylő csoporthoz már pedagógiai asszisztenst biztosítottak, de igyekeznek további pedagógiai asszisztensi státuszt biztosítani.

Foci vb: Zokogásban tört ki a horvátok kapusa - Szívszorító videó!http://www.life.hu/news/20180706-danijel-subasic-zokogasban-tort-ki-mikor-elhunyt-baratjarol-kerdeztek.htmlA foci vébé egyik legmegrendítőbb jelenetének lehettünk szemtanúi a napokban. Horvátország kapusa, Danijel Subasic ugyanis zokogni kezdett egy sajtótájékoztatón. Mint kiderült, a focista elhunyt játékostársára emlékezett. News--Foci vb: Ezek voltak Cristiano Ronaldo legemberibb pillanataihttp://www.life.hu/news/20180701-cristiano-ronaldonak-ezek-voltak-a-legjobb-pillanatai-a-vbn.htmlEgy napon távozott a 2018-as labdarúgó-világbajnokságról két világklasszis labdarúgó, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Míg az argentin csapatot Franciaország, addig a portugál együttest Uruguay küldte haza. Cikkünkben összegyűjtöttük Ronaldo szerintünk legjobb pillanatait. News--Foci-vb 2018: ők a legőrültebb szurkolókhttp://www.life.hu/news/20180706-foci-vb-2018-ok-a-legorultebb-szurkolok.htmlSzereted a focit? Úgy gondolod, nálad jobban senki nem szurkol csapatának? Akkor nézd meg a következő galériát és rájössz, hogy tévedsz! News--Németh Lajosnak jó hírei vannak: jön a meleghttp://www.life.hu/news/20180706-nemeth-lajosnak-jo-hirei-vannak-jon-a-meleg.htmlNémeth Lajos végre jó hírekkel szolgált: gyorsan átvonul az országon a mai hidegfront, így már akár hétvégén is lehet strandolni. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoMallorcán több turista meghalt a bizarr kihívásban, a balconingbanhttp://www.life.hu/news/20180706-mallorcan-tobb-turista-meghalt-a-bizarr-kihivasban-a-balconingban.htmlMár több ember életét vesztette, egyet pedig az intenzív osztályon ápolnak a turisták között vírusként terjedő új kihívás, a balconing miatt. Vagy az erkélyről ugrálnak a szálloda medencéjébe vagy egyik erkélyről a másikra másznak át, mindezt Mallorcán. News--Tévedésből a keresett bűnözők listájára került a feleséghttp://www.life.hu/news/20180705-tevedesbol-a-keresett-bunozok-listajara-kerult-a-brit-feleseg.htmlTévedésből éveken át szerepelt az Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség listáján egy brit nő. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.