Az első ember lehet a Marson a most 17 éves Alyssa Carson

halál űrutazás Mars bolygó Alyssa Carson űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyáltalán nem biztos, hogy visszatér, de az sem, hogy egyáltalán eljut a Marsig a most 17 éves Alyssa Carson, akinek minden vágya, hogy a Marsra mehessen. Már megkezdték a kiképzését, várhatóan 2033-ban utazik. 

Gyermekkorában, egy rajzfilmben látta a Mars bolygót Alyssa Carson és azt mondta: "Apa, űrhajós akarok lenni, és az egyik ember akarok lenni, aki eljut a Marsra" - írja a Dailymail.

Úgy tűnik, hogy a lány álma teljesülhet, ugyanis már megkezdték a kiképzését a NASA-nál. Ám nem most utazik majd, hanem várhatóan 2033-ban, amikor 32 éves lesz. Alyssa tisztában van utazása kockázataival, vagyis azzal, hogy egyáltalán nem biztos a visszatérte, sőt az sem, hogy odaér. Ha azonban minden a tervek szerint halad, 2-3 évig marad majd, magának termli az oxigént, valamint kísérleteket végez az idegen bolygón.

Women of NASA complete

Alyssa Carson (@nasablueberry) által megosztott bejegyzés,

A Hammondban, Louisianában élő lány rendszeresen tart előadásokat, hogy ösztönözze a gyerekeket és különösen a lányokat arra, hogy vegyenek részt a tudományos életben.

Talked to a group at the new ATX at Kennedy Space Center. @bbyoinsider

Alyssa Carson (@nasablueberry) által megosztott bejegyzés,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.