Négy nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat

Fotó: Polyák Attila - Origo -
fröccs hétvége lezárás piknik Szabadság híd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy egymást követő nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat, amelyet kizárólag az arra sétálók használhatnak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hidat július 14-15-én, 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le. Ebben az időszakban a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik, a Fehérvári úton a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett a Városház térig közlekedik. A 49-es villamos Bartók Béla úti kimaradó szakaszának pótlására az 56A járat meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér helyett Kelenföld vasútállomásig jár.

A lezárt Szabadság híd első napja 2017-ben Fotó: Polyák Attila - Origo

Pesten emellett a Fővám térig közlekedő 72-es trolibusszal, Pest és Buda között a 4-es metróval, illetve a 7-es és a 133E buszjárattal lehet utazni.

A lezárás ideje alatt - mind a négy hétvégén szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig - a Fővám téri közlekedési jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik, a Kálvin tér felől érkezők a híd előtt tudnak majd visszafordulni, illetve továbbhaladhatnak a Belgrád rakpart-Havas utca útvonalon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.