Romlik a koncentráció, ha melegben dolgozunk

Forrás: Shutterstock -
meleg koncentráció munka teljesítmény légkondicionáló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tesztekkel bizonyították, hogy melegben romlik a koncentráció, így ideális hőmérsékletet kell biztosítani a munkához és a tanuláshoz is. 

A Harvard Egyetem kutatói egyetemistákon végezték el azt a tesztet, melyből kiderült: melegben romlik a koncentráció. A tanulmányt a Nuus szemlézte.

Bostonban, a kollégium lakóival töltettek tesztet a nyári hőhullám idején. Az alanyok fele légkondicionált szobában élt, a másik fele pedig olyanban, ahol nem volt légkondi. A légkondis szobákban 21 fok volt, a többiben pedig 26.

A meleg ronthatja a teljesítőképességet Forrás: Shutterstock

Tizenkét napon keresztül töltöttek ki két tesztet a diákok minden reggel, az első a kognitív gyorsaságukat és a memóriájukat vizsgálta, a második pedig a figyelmüket. A légkondi nélküli szobában élő diákok 10-13 százalékkal teljesítettek rosszabbul, mint társaik.

Így tehát a koncentráció érdekében érdemes lehet az irodában is kellemes hőmérsékletet biztosítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.