Íme, a világ legveszélyesebb ételei

Forrás: Origo -
veszélyes Világ étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a világ legveszélyesebb ételeire gondolunk, olyan egzotikus élelmiszerek jutnak eszünkbe, amihez a legtöbb ember hozzá sem fér. Pedig nemcsak a távolban találhatunk olyan étkeket, melyek az életünkre törnek, de a hűtőnkben, a kamránkban vagy éppen a kertünkben is találunk olyat, ami rendkívül kockázatos.

A cseresznye magja

Ki gondolná, hogy a cseresznye magja is veszélyes, és nem a fulladás kockázata miatt. A mag ciánhidrogént tartalmaz, ezért semmiképp nem szabad lenyelni. Igaz ez a barack magjára is, bár azt azért mindenki kiszedi. Persze nagyon sokat kellene megenni belőle ahhoz, hogy baj legyen, de jobb az óvatosság.

A szardíniai sajt

Az utazások során sokan szeretnek elmerülni az adott ország gasztronómiájában is, ha javasolhatunk valamit, Szardínián hagyjuk ki a casu marzu nevű sajtot. Ennek a különlegessége ugyanis az, hogy tele van nyüvekkel.

Az egyszerű hot dog is veszélyes Forrás: Origo

Hot Dog

Az ártatlan vásári étel azért került fel az Insider listájára, mert az emberek egyszerűen habzsolják, ami miatt az egyik legtöbb fulladást okozó étel lett. Főleg a gyerekekre kell nagyon odafigyelni, ha hot dogot adunk a kezükbe.

Polip

Évente körülbelül hat ember fullad meg a polipoktól, melyeket félig vagy teljesen élve fogyasztanak el. Ha a séf a felszolgálás előtti pillanatban végez is az állattal, az idegi aktivitás miatt a csápjai még mindig mozoghatnak, és rátapadhatnak az emberek torkára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.