Egy szegedi lakásban bombaként robbant fel egy dinnye

robbanás Szeged dinnye lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bombaként robbant fel egy szupermarketben vásárolt dinnye Szegeden. Az egész konyha és a kávéfőző is kapott a piros léből. Most kiderült, miért történhetett meg. 

A Délmagyarországnak küldött levelet egyik olvasójuk, hiszen nem mindennapi dolog történt vele. Szupermarketben vásárolt dinnyét, amely hatalmas robbanással terítette be konyháját dinnyemagokkal és lével. "Amikor fel szerettem volna vágni, nagy robajjal kilőtt a leve, a konyhámban a kávéfőző és a konyhaszekrény is dinnyés lett. Beledobtam a mosogatóba, melyből elviselhetetlen bűz áradt. A blokkot természetesen kidobtam, így nem tudtam visszavinni. A húst már régóta nem a szupermarketben veszem, mostantól talán a gyümölcsöt sem" - írta az olvasó, aki fotót is mellékelt a pacává vált gyümölcsről.

Már nem tudta visszavinni a dinnyét (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A lap megkérdezte Göcző Mátyást, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének elnökét, aki elmondta, hogy vannak olyan időjárási körülmények, amikor ha a gazdák nem készültek fel megfelelő növényvédelemmel, egy szállítmányban pár dinnye belseje lefolyósodhat. "Ez a folyamat hamar végbemegy a gyümölcsben, válogatáskor ezt még nem feltétlenül lehet észrevenni" - mondta a szakértő.

Gyümölcs vagy zöldség?

Vannak, akik gyümölcsnek, de olyanok is akadnak, akik zöldségnek nevezik a dinnyét. A Wikipédia szerint tökfélék családjában tartozó, Afrika déli részéről származó növényt édes íze miatt sokan gyümölcsnek tartják, ám termesztéstechnikailag zöldségnek számít.

Kutyasétáltatás közben támadta meg Vanessa Ursinit egy férfi: meg akarta erőszakolni (18+)http://www.life.hu/news/20180730-kutyasetaltatas-kozben-tamadta-meg-vanessa-ursinit-egy-ferfi-meg-akarta-eroszakolni.htmlA fiatal nőt reggel támadták meg kutyasétáltatás közben, a férfi fojtogatni kezdte, és letépte a ruháit. Vanessa az életéért küzdött, és sikerrel járt: kiderült, hogy az erőszakoló egy többször elítélt bűnöző. NewsOrigoLelőttek egy emberre támadó jegesmedvét a Spitzbergákonhttp://www.life.hu/news/20180730-lelottek-egy-emberre-tamado-jegesmedvet-a-spitzbergakon.htmlLelőttek egy jegesmedvét, mert az állat megtámadta egy óceánjáró hajó biztonsági őrét a norvégiai Spitzbergákon. NewsOrigoA főpolgármester utasította a főváros cégeit a hőségérzet enyhítésérehttp://www.life.hu/news/20180730-budapest-fopolgarmestere-utasitotta-a-fovaros-cegeit-a-hosegerzet-enyhitesere.htmlTarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén, locsolják az utakat, vizet osztanak, tovább tartanak nyitva a strandok - közölte Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-vel. NewsOrigoHárman haltak meg a 44-es főúton vasárnap este történt balesetbenhttp://www.life.hu/news/20180730-harman-haltak-meg-a-44-es-fouton-vasarnap-este-tortent-balesetben.html Hárman vesztették életüket abban a vasárnap este történt balesetben, amelyben három személyautó ütközött a 44-es főút 22-es kilométerénél Nyárlőrinc közelében - közölte a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján hétfőn hajnalban. NewsThinkstockKánikulára és felhőszakadásokra számíthatunk július utolsó, augusztus első napjaibanhttp://www.life.hu/news/20180729-kanikulara-es-felhoszakadasokra-szamithatunk-julius-utolso-augusztus-elso-napjaiban-idojaras.htmlOrigoÉvről évre dőlnek meg a melegrekordok: ez az okahttp://www.life.hu/news/20180729-melegrekordok-evrol-evre-lesznek.htmlMelegrekordokra számítani kell évről évre, csak azt nem lehet pontosan tudni, hogy melyik országban fordulnak majd elő - mondta Mika János éghajlatkutató az M1 aktuális csatornán vasárnap.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.