Nőnek öltözve rabolt ki egy férfit egy fiatalkorú fiú Budapesten

Forrás: AFP/Joshua Lott Illusztráció -
csigolya fiatalkorú vádemelés rablás testi sértés Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Női ruhába bújva kezdeményezett beszélgetést a Népliget egyik sétányán egy 17 éves fiú egy férfival, akit később társaival kiraboltak és bántalmaztak. 

Amandaként mutatkozott be az a 17 éves fiú, aki tavaly augusztus 18-án a X. kerület, Népliget egyik sétányán egy szórakozóhely közelében nőnek öltözve, és magát nőnek kiadva megszólított egy akkor már részeg férfit. A fiú hosszasan beszélgetett a férfivel, majd visszament a szórakozóhelyre.

Az Ügyészség.hu szerint később a sértett a szórakozóhely közelében lévő padon ült, amikor a még mindig nőként viselkedő fiú odament hozzá. "Ekkor már vele volt két ismeretlen társa is, akik a nőnek öltözött vádlottat szexuális szolgáltatásra felajánlották a sértettnek, aki az ajánlatot elfogadta. A 17 éves fiú továbbra is nőként viselkedve elterelte a sértett figyelmét, miközben a férfi nadrágjának egyik zsebéből kivette a mobiltelefonját. Két társa ezalatt a férfi másik zsebét kutatta át, ahonnan kivették az irattartóját, benne 18 ezer forint készpénzzel, és személyes okmányokkal" - írják az Ügyészség.hu-n.

Botokkal ütlegelték a férfit (Képünk illusztráció) Forrás: AFP/Joshua Lott Illusztráció

Amikor észrevette, hogy elvették értékeit, felszólította az elkövetőket, hogy adják vissza. Ekkor egyikük egy bottal fejbeverte, majd faágakkal, botokkal tovább ütlegelték. Ezután otthagyták, a mobiltelefon kivételével mindent elvettek tőle, a fiatalkorút még aznap elfogták a rendőrök. A sértett férfi csigolyatörést, valamint zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A fiatalkorú elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.