Harcsa húzhatott le egy pitbullt a víz alá Szentesen

úszás Csongrád megye kutya harcsa Tisza Szentes pitbull
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy harcsa húzhatta a víz alá az úszó pitbullt a Csongrád megyei Szentesen. Legalábbis egy ilyen bejegyzés látott napviálgot a Facebookon egy kutyatulajdonosoknak fenntartott csoportban. Nem kizárt, hogy az eset megtörtént, de szívgörcs is végezhetett az állattal. 

"Mindenkinek! Tegnap Szentesen egy barátom a Tiszában úsztatta a többéves pitbullját! Valami elvitte. Évek óta ott úsztak, sokszor együtt, soha semmi nem történt! Ismeri a vizet, a környéket, meggyőződése, hogy egy harcsa volt! Vigyázzatok kedvenceitekre!" - ez a bejegyzés látott napvilágot a Facebookon, a Szegedi kutyások elnevezésű csoportban.

A bejegyzéshez rengetegen hozzászóltak, többen tudni vélték, hogy ez valóban megtörténhetett, ám voltak, akik szkeptikusak maradtak. A Délmagyarország újságírója utánajárt az esetnek.

Kemény András, a szegedi Herman Ottó Horgászegyesület elnöke elmondta, hogy korábban is lehetett már hallani efféle legendákat. "Azt el tudom képzelni, hogy a harcsa meg tud ragadni egy ekkora kutyát, de az kizárt, hogy le is tudná nyelni. Akkor pedig minek támadná meg? A garat mérete meghatározó" - mondta az elnök. A kutya gazdája nem akart nyilatkozni az ügyben. Mint mondta: sokan kinevették, amiért közzétették történetét.

Nincs bizonyíték rá, hogy harcsa húzta le a pitbullt Forrás: MTI/Komka Péter

"Azért is jó lett volna többet tudni az esetről, mert Szentesen már hallani lehetett olyan véleményt is, hogy ha ez megtörtént, akkor a kisgyereket sem érdemes beengedni a strandon a vízbe. Anélkül, hogy bármit is tudnánk a történtekről, fontos leszögezni: ahogy az embernek, a kutyának sem jó, ha felhevült testtel ugrik a vízbe. Óvatosan kell beleengedni, lehetőleg pórázzal, mert sokkot kaphat, ha nem is abban a pillanatban, akkor egy perc múlva, és elmerül" - mondta a lapnak Sipos Olga, az Országos Állatvédőrség és a Kóbor Mancsok Mentéséért Alapítvány szentesi aktivistája. Így tehát az is lehet, hogy szívgörcs végzett a 25-30 kilós ebbel.

Mindesetre azt mondják, hogy amíg ki nem fogják a méretes halat, és meg nem találják benne a mardványokat, nem lehet azt mondani, hogy egy harcsa vitte el. A ragadozóhalak egyébként egészben nyelik le áldozatukat, így egy 25-30 kilós pitbullal igencsak elszámította volna magát

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.