Augusztus első napján is megdőlt egy fővárosi melegrekord

időjárás főváros Budapest melegrekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus első napján is megdőlt a budapesti legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön honlapján.

Mint írták: mostanáig augusztus elsején 1948-ban volt a legenyhébb idő, akkor Gellérthegy állomáson 24 fokot mértek. Szerdán viszont a Lágymányos állomáson mindössze 24,5 fokig hűlt a levegő, így ez lett az új napi rekord.

A fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord hétfőn és kedden is megdőlt.

A jelenlegi előrejelzések szerint a hőség a hétvégén is folytatódik. A maximumok jellemzően 30 Celsius-fok felett alakulnak, és többfelé a leghidegebb órákban is 20 fok feletti értékek várhatók.

Hatalmas fordulat VV Fanni ügyében: lezárják a nyomozásthttp://www.life.hu/news/20180803-hatalmas-fordulat-vv-fanni-ugyeben-lezarjak-a-nyomozast.htmlA Blikk ifnormációi szerint heteken belül lezárják a nyomozást, holttest nélkül. A gyanúsított B. Lászl ellen pedig vádat emelhetnek.NewsOrigoHőség várható a hétvégén, érdemes óvatosnak lennihttp://www.life.hu/news/20180802-hoseg-varhato-a-hetvegen-erdemes-ovatosnak-lenni.htmlIgazi kánikula és nyári meleg várható a hétvégén. Érdemes lesz figyelni a veszélyekre, hiszen ismét 30 fok fölött lesz a hőmérséklet. NewsTraveloBűnözőknek segít Simone Schultz amerikában élő ügynökhttp://www.life.hu/news/20180802-bunozoknek-segit-simone-schultz-amerikaban-elo-ugynok.htmlAutóbaleset miatt itthon nem végezhette el a rendőrakadémiát Simone Schultz, aki ma már Amerikában él és olyan bűnözőknek segít, akik visszatérhetnek az életbe. NewsOrigoHarcsa húzhatott le egy pitbullt a víz alá Szentesenhttp://www.life.hu/news/20180802-harcsa-huzhatott-le-egy-pitbullt-a-viz-ala-szentesen.htmlEgy harcsa húzhatta a víz alá az úszó pitbullt a Csongrád megyei Szentesen. Legalábbis egy ilyen bejegyzés látott napviálgot a Facebookon egy kutyatulajdonosoknak fenntartott csoportban. Nem kizárt, hogy az eset megtörtént, de szívgörcs is végezhetett az állattal. NewsFelhőszakadás és hőség miatt adtak ki figyelmeztetést márahttp://www.life.hu/news/20180802-felhoszakadas-es-hoseg-miatt-adtak-ki-figyelmeztetest-mara-idojaras.htmlMa ismét elsőfokú figyelmeztetés van érvényben hőség és felhőszakadás miatt. News--Zápor, zivatar, 30 fok: így alakul a csütörtök időjárásahttp://www.life.hu/news/20180802--zapor-zivatar-30-fok-igy-alakul-a-csutortok-idojarasa-elorejelzes.htmlA szerda éjszakai, csütörtök hajnali zápor kicsit lehűtötte a levegőt, de azoknak, akik nem bírják a kánikulát, rossz hírunk van: ma sem fogunk fázni. NewsThinkstock




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.