Oszama bin Laden édesanyja szerint fia jó fiú volt

Forrás: Origo -
terrorista édesanya Szaúd-Arábia család Oszama bin Laden
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először adott interjút Oszama bin Laden édesanyja. Az asszony nem is sejtett semmit fia tetteiről, ma is szeretettel emlékszik rá.

A bin Laden család továbbra is Szaúd-Arábia egyik leggazdagabb dinasztiája. A The Guardian újságírója most ellátogatott a családhoz, hogy interjút készítsen a 2011-ben meghalt terrorista, Oszama édesanyjával.

Bár a férfi, aki a 2011-es terrortámadás hátterében állt, lerombolta a család hírnevét, ma is őrzik a rokonok bekeretezett fényképét.

Alia Ghanem ma is szeretettel gondol fiára, nem hibáztatja őt a terrorcselekmény miatt és visszahúzódó, jó fiúként emlegeti őt. Állítja, Oszama agyát átmosták.

Oszama bin Ladenre szeretettel emlékszik vissza édesanyja Forrás: Origo

Az emberek az egyetemen megváltoztatták őt. Teljesen más lett az ott töltött évek alatt. Mindig mondogattam neki, tartsa távol magát azoktól az emberektől. Ő pedig nem merte nekem bevallani, miket tettek együtt, mert szeretett."

Az asszony bevallotta, soha életében nem gondolta volna, hogy fiából dzsihadista gyilkos lesz.

Oszama féltestvére még annyit elárult a portálnak, hogy valójában mindannyian nagyon szégyellik a terroista tetteit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.