Tudósok titokzatos rádiójeleket észleltek a távoli űrből

Forrás: Adam Block/University of Arizona -
tudós csillagász rádió rádiójel űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legmodernebb kanadai CHIME teleszkóp fogta be azt a rádiójelet, mely egy messzi-messzi galaxisból érkezett. A tudósok egyelőre értetlenül állnak az eset előtt, többféle forrás is lehet az eredete.

Számos dolog okozhatta azt a messzi-messzi galaxisból érkező rádiójelet, melyet a legmodernebb CHIME teleszkóppal észleltek Kanadában - írja a Daily Star.

Christopher Conselice, a Nottingham Egyetem asztrofizika professzora szerint még nem tudják, hogy mi az eredete a pár milliszekundumig tartó jelnek.

Úgy véli, hogy érkezhetett távoli galaxisok közepén felrobbanó csillagokból, szupernóvából, de neutroncsillagok vagy hatalmas fekete lyukak is okozhatták. Azt is elárulta, hogy a jelek többsége a Tejútból érkezik, néhányuk évezredekkel ezelőtt kezdték meg utazásukat.

Egyelőre nem tudni, honnan érkezett a jel Forrás: Adam Block/University of Arizona
Elhunyt Rick Genest, vagyis a Zombie Boy, akinek teljes teste tetoválva volthttp://www.life.hu/news/20180803-elhunyt-rick-genest-vagyis-a-zombie-boy-akinek-teljes-teste-tetovalva-volt.htmlOtthonában találták holtan a Rick Genest nevű modell, aki extrém tetoválásai miatt vált ismertté: az egész teste tele volt varrva. NewsOrigoSoroksári gyilkosság: a lehetséges elkövető közel lakott a tett helyszínéhezhttp://www.life.hu/news/20180803-soroksari-gyilkossag-a-lehetseges-elkoveto-kozel-lakott-a-tett-helyszinehez.htmlA soroksári gyilkosság óta öt év telt el, és eddig nem sikerült a tettes nyomára bukkanni, ám egy nő most azt állítja, volt párja lehetett sz elkövető. Egyre több részletet árul el, és ezek bizony nagyon meggyőzőek. Kiderült, hogy az állítólagos elkövető közel lakott a tett helyszínéhez. NewsOrigoAugusztus első napján is megdőlt egy fővárosi melegrekordhttp://www.life.hu/news/20180803-augusztus-elso-napjan-is-megdolt-egy-fovarosi-melegrekord.htmlAugusztus első napján is megdőlt a budapesti legmagasabb minimumhőmérséklet rekordja - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön honlapján.News--A meleg ellenére ma sem kímélnek bennünket a zivatarok: itt lesz esőhttp://www.life.hu/news/20180803-idojaras-penteken-is-eros-esozesek-varhatok.htmlMarad a meleg, de a strandolásba könnyen belerondíthat egy kiadósabb zivatar, erős széllökésekkel. News--Hatalmas fordulat VV Fanni ügyében: lezárják a nyomozásthttp://www.life.hu/news/20180803-hatalmas-fordulat-vv-fanni-ugyeben-lezarjak-a-nyomozast.htmlA Blikk információi szerint heteken belül lezárják a nyomozást, holttest nélkül. A gyanúsított B. László ellen pedig vádat emelhetnek. NewsOrigoHarcsa húzhatott le egy pitbullt a víz alá Szentesenhttp://www.life.hu/news/20180802-harcsa-huzhatott-le-egy-pitbullt-a-viz-ala-szentesen.htmlEgy harcsa húzhatta a víz alá az úszó pitbullt a Csongrád megyei Szentesen. Legalábbis egy ilyen bejegyzés látott napviálgot a Facebookon egy kutyatulajdonosoknak fenntartott csoportban. Nem kizárt, hogy az eset megtörtént, de szívgörcs is végezhetett az állattal. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.