Így vészeli át a hőhullámot Európa: fotók

Forrás: NurPhoto via Getty Images/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens -
meleg szárazság Nyár hőség hőhullám Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem csak idehaza van meleg, Európa többi országában is kijutott a jóból, van, ahol még ennél is nagyobb a hőség.

Az észak-európai országokban is hetek óta 30 fok körüli hőmérséklet tombol, délebben pedig bőven a 40 fokot verdesi a hőmérő higanyszála. Van, ahol erdőtüzek tombolnak, míg máshol a folyók is kiszáradnak. Az emberek, ha tehetik, a vízpartot választják, vagy legfeljebb a szökőkutakban mártóznak meg.

Ráadásul a hőség enyhülni sem látszik, Magyarországon egy hidegfront következtében szombaton lesz pár fokkal hűvösebb, de ez sem tart sokáig, vasárnap újra itt a kánikula.

Mutatunk néhány elképesztő képek a kontinensről, amelyek az elmúlt napokban készültek!

Kiszáradt folyómeder Düsseldorfban Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Párizsban a szükőkútban hűsölnek Forrás: AFP/Gerard Julien

Svédországban is megmártóznak az emberek Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

Kislány hűsöl a szökőkútnál Lengyelországban Forrás: NurPhoto via Getty Images/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A kutya sem bírja ezt a nagy meleget Franciaországban Forrás: NurPhoto via Getty Images/Alain Pitton/NurPhoto/Alain Pitton

Hosszú Katinka Európa-bajnok lett 200 méter vegyesenhttp://www.life.hu/news/20180809-hosszu-katinka-europa-bajnok-lett-200-meter-vegyesen.htmlHosszú Katinka óriási hajrával szerezte meg az Európa-bajnoki címet 200 méter vegyesen a glasgow-i úszó-Eb-n. News--Barlangban tartott 15 évig egy fiatal lányt a helyi sámánhttp://www.life.hu/news/20180808-barlangban-tartott-15-evig-egy-fiatal-lanyt-a-helyi-saman.htmlEgy indonéziai sámán 15 évig tartott fogva egy lányt egy barlangban. Most megtalálták, a férfit akár 15 évet is kaphat tettéért. NewsOrigoIdőjárás: szombatra pár fokot visszaesik a hőmérséklethttp://www.life.hu/news/20180808-idojaras-szombatra-par-fokot-visszaesik-a-homerseklet.htmlJó hír azoknak, akiknek már elegük van a kánikulából: az időjárási előrejelzések szerint szombatra érkezhet pár fokos enyhülés. News--Kiderült, ki az a férfi, aki le akarta szúrni Pásztor Annáthttp://www.life.hu/news/20180808-kiderult-ki-az-a-ferfi-aki-le-akarta-szurni-pasztor-annat.htmlElőzetesben van Pásztor Anna zaklatója, aki késsel akarta megtámadni az énekesnőt a hétvégi koncertjén. A Bors kiderítette, ki ez a férfi, és miért tette ilyent. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoSpanyolországi ingatlant kínált fillérekért a szélhámos Kéró Jucihttp://www.life.hu/news/20180807-spanyolorszagi-ingatlant-kinalt-fillerekert-a-szelhamos-kero-juci.htmlNulla forint önerővel kínált lakáshitelt az a nő, akit "ügyfelei" csak Kéró Jucinak hívnak. Olyanokat csapott be, akik Spanyolországban szerettek volna ingatlant venni, közvetítői díjat csalt ki a károsultaktól. News--Bezárta a Nébih a Balaton talán legkoszosabb büféjét: videóhttp://www.life.hu/news/20180807-bezarta-a-nebih-a-balaton-talan-legkoszosabb-bufejet.htmlAzonnali hatállyal felfüggesztette egy balatoni büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt a büfé a nyitvatartásra alkalmatlan. Gyomorforgató képsorokat rögzítettek a hivatal emberei a balatonboglári Kikötő Falatozóban. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.