Vörös macskamedvék születtek a Nyíregyházi Állatparkban: fotók

állatok Nyíregyházi Állatpark macskamedve állatkert cuki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi szenzáció történt a Nyíregyházi Állatparkban: 9 hete két kis vörös macskamedve született.

9 hete két kis vörös macskamedve született a Nyíregyházi Állatparkban. Ez azért is számít szenzációnak, mert ez a faj zárt tartási körülmények között csak nagyon ritkán szaporodik.

A kölykök szüleikkel közös kifutóban élnek s a mai napon állatorvosi vizsgálaton vettek részt, ahol a súlymérés ivarmeghatározás történt. A 2 egészséges nőstény utód 610 gramm és 720 gramm testtömegű jelenleg" – számolt be róla az állatkert hivatalos Facebook-oldalán.

A bejegyzésből kiderült továbbá, hogy a kölykök szürke bundával látták meg a napvilágot és az első hetekben teljesen magatehetetlenek voltak, a szemük is csukva volt. Ebben az időszakban az anyaállat szinte egész nap a kicsinyeivel volt, most már azonban csak a szoptatáskor keresi fel őket.

A vörös bundás kölykök rekordgyorsasággal növekednek, egyre érdeklődőbbek a külvilág iránt is, így a szerencsésebb látogatók hamarosan megtekinthetik a ritka kis panda ikreket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.