Országszerte intenzív esőzések várhatók szombaton

Forrás: Thinkstock -
eső vihar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országszerte felhőszakadásra, heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat szombaton.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Békés és Csongrád megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt. Emellett Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Forrás: Thinkstock

Azt írták: szombat reggel a Dunántúl kelet részén fejlődő zivatarlánc tovább halad kelet felé, amely a Duna vonalát átlépve valószínűleg erejét veszti. A zivatarlánc nyomában felhőszakadás, erős vagy viharos szél, egy-egy helyen jégeső várható. Kora délutánig elsősorban a délnyugat-északkelet tengely mentén - Dunántúl középső és keleti része, Duna-Tisza köze Északi-középhegység - fordulhatnak elő még zivatarok. A nap második felében nyugat felől stabilizálódik a légkör.

A napi középhőmérséklet már inkább csak az Alföldön, főként a délkeleti tájakon alakul 25 fok felett. A hőség miatt szombatra csak Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint a maximumhőmérséklet 25-33 fok között valószínű, keleten lesz melegebb. Késő estére 20-26 fok közé hűl le a levegő.

Felhős időre számíthatunk szombaton, pár fokot hűl a levegőhttp://www.life.hu/news/20180811-felhos-idore-szamithatunk-szombaton-par-fokot-hul-a-levego-viharok-idojaras.htmlZivatarokkal indult a hétvége, az ország nyugati felét már pénteken este elérte a vihar, az előrejelzések szerint az ország többi részében is várható csapadék. News--Meghalt Barry Chuckle humoristahttp://www.life.hu/news/20180805-meghalt-barry-chuckle-humorista-73-eves-volt.html73 éves korában elhunyt Barry Chuckle legendás humorista, a Chuckle Brothers, azaz Chuckle fivérek egyik tagja. Halálának hírét a menedzsere is megerősítette vasárnap.News--Záporok, zivatarok hozhatnak enyhülést a kánikulábanhttp://www.life.hu/news/20180805-zaporok-zivatarok-hozhatnak-enyhulest-a-kanikulaban-idojaras.htmlVasárnap is sokat fog sütni a nap, de már többfelé alakulhatnak ki átmenetileg elszórtan futó záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Délután 31-36 fok között alakul a hőmérséklet, a zivatarok után egy kicsit lehűlhet a levegő. News--Vasárnap záporok, zivatarok jönnekhttp://www.life.hu/news/20180804-vasarnap-zaporok-zivatarok-jonnek-idojaras.htmlHolnap észak felől közeledő, majd feloszló hidegfront okoz erőteljesebb gomolyfelhő-képződést, elszórtan záporokat, zivatarokat. News--58 millió fontot nyert az idős házaspár a kettétépett szelvénnyelhttp://www.life.hu/news/20180804-58-millio-fontot-nyert-az-idos-hazaspar-higginsek-a-kettetepett-szelvennyel.htmlEgy nyugdíjas pár 58 millió fontot, azaz nagyjából 21 milliárd forint jackpotot nyert a lottón, annak ellenére is, hogy a nyerő szelvényt a legtöbb helyen be sem váltották volna - írja az Origó. NewsThinkstockMeghalt a filmes Csupó Gábor 33 éves fiahttp://www.life.hu/news/20180802-meghalt-a-filmes-csupo-gabor-33-eves-fia-jarrett.htmlHollywood elismert filmesének számító Csupó Gábor szerda este jelentette be a tragikus hírt, meghalt a fia. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.