Hugh Craggs angliai kalandor 94 éves palackpostáját találta meg egy torontói diák

Forrás: Reddit/gap343 -
Anglia palackposta kalandor Hugh Craggs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kanadai diák különös palackot talált a Galápagos-szigetek egyik öblében, amely egy üzenetet rejtett. A 94 éves levél feladója után kezdett el nyomozni a tanuló, és feltárult előtte egy igazi kalandor életútja.

Izgalmas kincset talált a Galápagos-szigetek egyik szigetén a torontói diák, Grant Peters. Csak egy utolsó pillantást akart még vetni a Posta-öbölre, amikor a homokban megpillantott egy félig eltemetett palackot. Természetesen kíváncsisága nem hagyta nyugodni, Grant kiásta az üveget, a belsejében pedig egy üzenetet talált 1924 augusztusából Hugh Craggstől.

Hugh Craggs angliai kalandor 94 éves palackpostáját találta meg egy torontói diák Forrás: Reddit/gap343

Sajnálatos azonban, hogy a címzésen és a néven kívül egyéb információt nem tartogatott a levél, a diákot azonban nem hagyta nyugodni az üzenet, ezért elkezdett kutakodni, így tárult fel előtte Hugh nem mindennapi életútja. Hugh 18 évesen Angliában egy harisnyaboltban dolgozott 1922-ben, de mindenáron menekülni szeretett volna szörnyű életéből.

Végül rátalált a számára legmegfelelőbb küldetésre: matrózként csatlakozott egy expedícióhoz.

Évek óta kaland után vágyakoztam. Most végre eljött" – nyilatkozta Hugh egy helyi újságnak. „Három évig leszünk távol. Arra számítok, hogy megtalálunk mindent, amiről olvastam. Vad szörnyeket, vadon élő állatokat, vadembereket, harcolunk a bennszülöttekkel, mindenre készen állunk" – tette hozzá elszántan Hugh.

Az expedíció három évig tartott, de a férfi ezután sem tért vissza Angliába,

ehelyett egy panamai városban, Colónban kötött ki. Ezután Cristobalba költözött, ahol bankár lett, és meg is házasodott, és született egy lánya. A kalandozó lelke azonban nem hagyta nyugodni,

arról álmodozott, hogy megtalálja a Lima kincsét,

amelyet állítólag egy Costa Ricához közeli szigeten rejtettek el. Sajnos nem találták meg a milliókat érő aranyakat, de Hugh kalandvágya tovább élt. Rengetek helyen jártak feleségével: New Yorkban, Közép- és Dél-Amerikában is. Végül szeretett feleésge után Arizonába költözött, és ott is halt meg 1991-ben. Unokái azonban még ma is élnek Panamában. Egyikük elmesélte, hogy nagyapja a világháború idején pénzt gyűjtött, hogy repülőket vehessen Angliának, és ő volt az első ember, aki kajakkal átkelt a Panama-csatornán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.