Időjárás: másodfokú figyelmeztetések heves zivatar veszélye miatt

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
zivatar másodfokú figyelmeztetés időjárás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A várható heves zivatarok veszélye miatt négy megyére és a fővárosra másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre. Emellett számos megyére a zivatarok, felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, míg néhány megyében a hőség miatt is figyelmeztetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a heves zivatar veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Somogy megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: délelőtt a Tiszántúlon néhol előfordulhat zivatar. Délután a Dél-Dunántúl felől egyre többfelé alakulhat ki zivatar, amelyek északkelet felé helyeződnek tovább, köztük heves zivatarok is lehetnek. Éjszaka a "zivatartevékenység" fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik, és fokozatosan gyengül, hajnalra jó eséllyel meg is szűnik. A Kisalföldön nem valószínű zivatar, az ismétlődő esőből, záporokból azonban ott és a Dunántúl középső részein is jelentősebb csapadék várható.
A keddi zivatarokat elsősorban viharos (70-90 kilométer/órás, néhol ezt meghaladó) széllökések, (20-30 milliméternyi esővel) felhőszakadás , kisebb eséllyel (1-2 centiméteres átmérőjű jéggel) jégeső kísérheti.

Szerdán az északkeleti, keleti megyékben fordulhat elő elszórtan további (nem heves) zivatar. A legjellemzőbb kísérőjelenség az intenzív csapadék lehet.

Kitértek arra is, hogy kedden még az Alföld nagyobb részén még 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. A tartós hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Azt írták: szerdára egy hidegfront hatására ezeken a területeken is mérséklődik a meleg.

Összeházasodik Jason Statham és Rosie Huntington-Whiteley http://www.life.hu/sztarok/20180814-osszehazasodik-jason-statham-es-rosie-huntingtonwhiteley.htmlÚgy tűnik, Jason Statham is beadta végre a derekát, a hírek szerint ugyanis nemsokára elveszi barátnőjét és gyermeke anyját, Rosie Huntington-Whiteleyt. TV + Sztárok--Szakértők úgy vélik, remek királyné válik Camilla hercegnébőlhttp://www.life.hu/sztarok/20180814-szakertok-ugy-velik-remek-kiralyne-valik-camilla-hercegnebol.htmlA királynő korábbi sajtósa elárulta, szerinte nagyszerű királyné lesz Károly herceg feleségéből, Camillából. TV + Sztárok--A Retro Rádióban indul újra a Poptarisznya B. Tóth Lászlóvalhttp://www.life.hu/sztarok/20180814-a-retro-radioban-indul-ujra-a-poptarisznya-b-toth-laszloval.htmlTöbb mint két évtizeden keresztül szólt a rádióban B. Tóth László Poptarisznya című műsora, ami most visszatér a Reto Rádión. TV + SztárokOrigoMegszólalt a szakításról Osvárt Andrea: ezért nincs már együtt olasz szerelmévelhttp://www.life.hu/sztarok/20180814-megszolalt-a-szakitasrol-osvart-andrea-ezert-nincs-mar-egyutt-olasz-szerelmevel.htmlNemrégiben még a családalapítást tervezték, Osvárt Andrea azt nyilatkozta, megtalálta a férfit, akit keresett. Tegnap azonban bombaként robbant a hír, hogy szakítottak: a külföldön is elismert magyar színésznő és Roberto szerelme véget ért.TV + SztárokFotó: Adrián Zoltán - OrigoTúl sok volt a cici: cenzúrázták Vastag Csaba klipjéthttp://www.life.hu/sztarok/20180814-tul-sok-volt-a-cici-cenzuraztak-vastag-csaba-klipjet.htmlA Youtube-nak nem tetszett annyira Vasrag Csaba és Burai Krisztián klipje: a Palimadéár című számot korlátozta a népszerű videómegosztó - írja a Blikk.TV + SztárokFotó: Polyák Attila - OrigoTóth Gabi közösségi oldalán küldött megható üzenetet Krausz Gábornakhttp://www.life.hu/sztarok/20180813-toth-gabi-kozossegi-oldalan-kuldott-meghato-uzenetet-krausz-gabornak.htmlFél éve él boldog párkapcsolatban Tóth Gabi énekesnő és Krausz Gábor séf. Az énekesnő most megható üzenetet küldött neki az évforduló alkalmából. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.