Pánikba fulladt a zánkai tűzijáték: több rakéta a tömegbe csapódott

rakéta tömeg pánik tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindenhol sikerült ünnepélyesre az augusztus 20-i tűzijáték. Zánkán a tömegbe csapódott néhány rakéta, ami miatt hatalmas pánik tört ki a nézők között.

Hatalmas tömeg gyűlt össze Zánkán is, hogy megtekintsék az ünnepi tűzijátékot, de nem végződött szerencsésen az este. Mindössze néhány perce tartott a műsor, amikor több rakéta is a tömeg közé csapódott. A Tényeknek egy anyuka számolt be a történtekről, aki a családjával együtt az első sor közeléből nézte a fényjátékot.

Zánkán pánik tört ki a tűzijáték alatt - Képünk illusztráció Forrás: Origo

"A férjem a hátamról szedett le egy izzó darabot, neki kiégett a pólója, a kisfiunknak a homlokához repült pont egy, a nagylány a fülét fájlalta" - mondta az anyuka. Ők nem várták meg, mi lesz a vége a félresikerült lövéseknek, egyből hátrébb futottak, de nem csak ők. A nő elmondása szerint hatalmas volt a pánik, a legtöbben felálltak és menekülni kezdtek. Egy strandon dolgozó vendéglátós is hasonlóképp számolt be az esetről. "Nagy valószínűséggel az egyik tűzijáték eldőlt, és ment a tömeg felé. Mindenki futott, menekült, sikoltozott, nagy volt a riadalom" - árulta el a férfi. A csatorna információi szerint azért nem sérültek meg többen és komolyabban, mert valaki berugdosta a Balatonba a földön égő rakétákat. A polgármester azt nyilatkozta, a helyszínt ellenőrizték, és a biztonsági területet is kijelölték. A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt eljárás indult ismeretlen tettessel szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.