Hatalmas aszteroida tart a Föld felé

Forrás: Bull53Y3 -
aszteroida Föld űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hatalmas aszteroida tart a Föld felé, amely nagyobb, mint a Szent Pál-székesegyház.

Egy óriási aszteroida tart a Föld felé, amelyet 2016 NF23-nak neveznek. A tudósok szerint a gigantikus kő 20 000 mérföld/óra sebességgel halad, ami körülbelül 15-ször gyorsabb, mint a Concorde. A Nasa úgy gondolja, hogy az objektum akár 160 méter széles is lehet, ami nagyobb, mint a Szent Pál-székesegyház, tehát elég nagy ahhoz, hogy potenciálisan veszélyesnek minősítsék, de a szakértők szerint nincs mitől félnünk.

Hatalmas aszteroida tart a Föld felé - Képünk illusztráció Forrás: Bull53Y3

Az aszteroida ugyan képes lenne elpusztítani egy egész várost, de nem fog ütközni a Földdel. A szakértők szerint egyébként sem a nagy objektumoktól kell félnünk, azokat ugyanis nagyon könnyen nyomon lehet követni, sokkal veszélyesebbek az apróbb darabkák, amelyek szintén képesek házakat lerombolni, azokat ugyanis nagyon nehéz észrevenni - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.