Németh Lajos hétvégi előrejelzése: „Ajtóstul berohan az ősz”

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Németh Lajos hidegfront időjárás Nyár előrejelzés ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, hétvégén gyakorlatilag beköszönt az ősz. Lesz olyan terület az országban, ahol vasárnap 16-17 fok lesz.

Közeleg a rém, közeleg a hidegfront" – ezzel indította bejelentkezését a TV2 műsorában Németh Lajos. A meteorológus felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes kihasználni a mai napot a strandolásra, mert hétvégén nem lesz kegyes az időjárás. Ahogyan ő fogalmaz: viharos idővel búcsúzik az idei nyár.

Ez a front egy elég erős, markáns hidegfront, ezért sok felhővel jár. És a front mozgása nem gyors, ezért azokon a területeken, ahol tartósan erősen felhős lesz az ég - ilyen lesz holnap az ország nyugati része, ahol napsütésben nem nagyon bízhatnak - ott 19-20 foknál nem lesz melegebb. Ugyanakkor a keleti megyékben ebből még semmit nem fognak érezni, 32-33 fokos kánikula marad. Ez a kontraszt meglesz vasárnap is, 30 fok közeli hőmérséklet lesz például az ország keleti vidékein. Ugyanakkor az említett 19 fok az még kismiska ahhoz képest, ami vasárnap vár a Sopron környékén, Alpokalján élőkre vár, ott 16-17 foknál nem lesz melegebb. Az ősz kopogtat, illetve ajtóstul berohan az ősz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.