Egyetemre készült a 19 éves lány, akit egy pótkerék zúzott össze az M1-esen

halál M1-es autópálya kamion tragédia egyetem sofőr pótkerék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerelme mellett utazott az a 19 éves fiatal lány, akit egy kamion pótkereke zúzott halálra az M1-es autópályán. A lány egy rokona megszólalt a tragédia kapcsán. 

Bábolnánál zúzta halálra a kamion leszakadó pótkereke P. Rékát az M1-es autópályán. A 19 éves lány szerelme mellett utazott az autóban, a Blikk szerint, ha a kamion sofőrje az útra figyel, akkor is kicsi az esélye, hogy észrevette volna az elszabadult tartozékot.

A 41 éves sofőr egy pihenőnél vette észre, hogy hiányzik a kerék, szabályosan lerakta az utánfutót, majd a kamionnal tartott tovább Szerbia felé. A tompai határátkelőnél állították meg, majd Komáromba kísérték kihallgatásra.

Az elszabadult pótkerék Forrás: Police.hu

"A teherautó sofőrjét tanúként hallgattuk meg az ismeretlen tettes ellen, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult ügyben. A férfi szabadon távozhatott" - mondta alapnak a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Még szakértők vizsgálják, hogy ki a felelős a balesetért.

A Blikk megkereste a lány családját is, az egyik rokon elmondta, hogy ez egy borzalmas tragédia a családnak. "Olyan fiatal volt, előtte volt még az élet! Ősztől egyetemre készült, mellette pedig dolgozott" - mondta a lány hozzátartozója.

Dr. Kamarás Péter jogász szerint, ha bebizonyosodik, hogy a sofőr volt a hibás, akkor halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és közúti veszélyeztetés miatt akár 2 évre is börtönbe kerülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.