Fizetése százszorosát kapta egy dolgozó Ausztráliában, nem mindennapi dolgot tett vele

pénz fizetés bank utalás hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Adatbeviteli hiba miatt fizetése százszorosát utalták egy Észak-Ausztráliában élő dolgozónak. A férfi hihetetlen dolgot tett, visszautalta az összeget, ami 4 heti utánajárásába került. 

Észak-Ausztrália egy ritkán lakott területén lakik az a dolgozó, akinek fizetése százszorosát utalták ki. A munkás úgy döntött, nem tartja meg a pénzt - írja a BBC.

Ez azonban egyáltalán nem ment neki könnyen, hiszen lakhelye közelében nem igazán vannak bankok, így 4 hetébe telt, mire megszabadult a több mint 90 millió forintnak megfelelő összegtől. Az eset adatbeviteli hiba miatt történt, majd nem vették figyelembe a rendszer által generált hibaüzenetet sem.

A férfi visszautalta a pénzt Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Ausztráliában egyébként 2017 júlusa és 2018 januárja között 743 ilyen téves utalás történt, amely 1,2 millió ausztrál dollár veszteséget jelent, hiszen nem mindenki gondolkodott így, mint a férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.