Vasárnapi boltzár: így vélekednek a magyar vásárlók

vásárlás vasárnap boltzár zár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vasárnapi boltzár kérdése még mindig megosztó, a dolgozók egy része szeretné a zárvatartást, de úgy tűnik, nem terveznek módosítást az ügyben. A vásárlók véleménye is kiderült, ők így vélekednek.

A vasárnapi boltzár mellett kezdtek el kampányolni a kereskedők, legalábbis egy részük. A Kereskedelmi Független Dolgozók Szakszervezete postára adta levelét a boltzárról, mely szerintük társadalmilag és gazdaságilag is indokolt: úgy vélik, ezzel megoldható lenne a munkaerőhiány – írja a Magyar Idők. Úgy tűnik azonban, hogy nem terveznek jogszabály-módosítást az ügyben, és nem is minden kereskedő ért egyet a zárvatartás pozitív hatásaival.

Még mindig megosztó a vasárnapi boltzár Forrás: MTI/Czeglédi Zoltán

A Blikknek nyilatkozó fehérneműboltos szerint azonban ez nem jó megoldás: a bérleti díj ugyanis nem csökkenne, az alkalmazottak bére sem, azonban kiesne a vasárnapi bevétel.
Török Zoltán közgazdász pedig úgy véli, meg kell hagyni a döntést a boltoknak: akinek megéri, az nyisson ki, akinek nem, az pedig zárjon be vasárnap. Szerinte nincs értelme beavatkozásnak, a munkaerőhiányt pedig nem oldaná meg a boltzár.

De hogyan vélekednek a vásárlók?

A lap felmérése szerint olvasóik 76 százaléka nem támogatja a zárvatartást.

Tatai kegyetlen betörés: az apa végignézte családja megkínzásásthttp://www.life.hu/news/20180904-tatai-kegyetlen-betores-az-apa-vegignezte-csaladja-megkinzasast.htmlTata leggazdagabb családjához törtek be tavaly márciusba, a rablók különösen kegyetlenül bántak a négytagú családdal. Az apának végig kellett néznie, hogy kínozzák gyermekét, és hogy verik feleségét. News--Összedőlt egy épületrész Felsőpakonyban, meghalt egy gyerekhttp://www.life.hu/news/20180904-osszedolt-egy-epuletresz-felsopakonyban-meghalt-egy-gyerek-1.htmlÖsszedőlt egy melléképület egy része a Pest megyei Felsőpakonyban keddre virradó éjszaka, s a romok között egy kisgyermeket talált a katasztrófavédelem kutyás keresőszolgálata - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.News--További jelentős esőzésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálathttp://www.life.hu/news/20180904-tovabbi-jelentos-esozesekre-figyelmeztet-a-meteorologiai-szolgalat.htmlTovábbi jelentős esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoMary McCarthy gyűrű nélküli kezével mutatja meg, hogy eljegyzés nélkül is boldoghttp://www.life.hu/news/20180903-mary-mccarthy-gyuru-nelkuli-kezevel-mutatja-meg-hogy-eljegyzes-nelkul-is-boldog.htmlElege lett Mary McCarthy-nak azokból a közösségi oldalakra feltöltött fotókból, melyeken a lányok eljegyzéséri gyűrűs kezükkel tudatják a világgal: bekötik a fejüket. Mary ezért gyűrű nélküli kezét örökíti meg különböző élethelyzetekben. News--Műszemeket ragasztott a halakra egy árus egy kuvaiti piaconhttp://www.life.hu/news/20180903-muszemeket-ragasztott-a-halakra-egy-arus-egy-kuvaiti-piacon.htmlMűszemet ragasztott a halakra egy kuvaiti kereskedő, hogy frissebbnek tűnjön az áru. NewsOrigoNémeth Lajos szerint szerdáig még biztosan marad a változékony időhttp://www.life.hu/news/20180903-nemeth-lajos-szerint-szerdaig-meg-biztosan-marad-a-valtozekony-ido-idojaras.htmlNémeth Lajos elárulta, szerdáig még szükségünk lesz az esernyőkre. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.