Videóra vehették barátai a Lánchídról Dunába ugró férfit

2018.09.07. 07:34

A barátai is biztathatták a Lánchídról leugró férfit, akit azóta sem találnak a katasztrófavédelem emberei. Szemtanúk szerint a turista ismerősei videózták is a történteket. 

Szerda este vélhetően egy turista felmászott a Lánchídra a budai oldalon, majd a Dunába vetette magát. Rendőrök, mentők és tűzoltók árasztották el a hidat, de a férfit nem találták meg, és azóta is keresik. A Blikk információi szerint a férfit barátai is biztathatták a mutatványra, és videózták is az esetet. 

A Lánchíd budai oldaláról ugrott le a férfiForrás: AFP/robertharding/Ben Pipe

"A parton voltam, amikor megérkeztek a turistabuszok a hídhoz. A tömeg leszállt, nem sokkal később pedig megláttam, ahogy három fiatal srác a hídpillérnél sétál. Egyikük elöl mászott fel a tetejére, miközben levette a nadrágját. A barátai nem úgy tűntek, mintha lebeszélnék arról, amit csinálna: néhány méterrel hátrébb az egészet végig videózták. Pár pillanat sem telt el, és már ugrott is. Nem sokkal a vízbeérése után kiérkeztek a rendőrök és a tűzoltók" - mondta egy szemtanú. Még a vízbeérkezése után lehetett látni a férfit, de pár pillanattal később eltűnt a vízben, és azóta sincs meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint eltűntként keresik. A rendőrség öngyilkosságként kezeli a történteket. 

Will Smith akciója óta egyre többen próbálnak meg felmászni a hídra. "A hollywoodi sztár akciója után tömegével rohamozták meg a hidat, így cselekednünk kellett. Táblákat helyeztünk ki, amelyeken három nyelven is figyelmeztetjük az arra járókat, hogy ide felmászni tilos. A pillérre felvezető utat is kénytelenek voltunk lezárni" – mondta Huber Szebasztián, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs vezetője.

DunaLánchídöngyilkosságvideóöngyilkos