Ezek lennének az élelmiszeripar trükkjei? Videóban mutatják be a csalásokat

trükk átverés élelmiszeripar csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Videóban mutatják be, milyen trükköket alkalmaznak állítólag az élelmiszeriparban. Íme, a lista, amely az átveréseket tartalmazza. 

Gyümölcsök

A videó szerint a gyümölcsöket viaszréteggel vonják be, amely fényessé teszi a felületüket, ezért érdemes langyos vízzel lemosni az almát evés előtt.

Narancs színű üdítők

A felvétel szerint az élénk színű üdítők színezőanyagai befogják a fehér szalvétát: ezzel próbálják bemutatni, mennyi mesterséges anyag is van az ilyen italokban.

Muffin

Megmutatták, hogy a papírja nélkül, a víz alatt eláztatott bolti muffin után csak egy szivacsszerű anyag marad.

Majonéz

A Bright Side bemutatta, hogy ha a majonéz lilává válik,miután jódot csepegtettek rá, akkor ártalmas. A Szeretlek Magyarország azonban megjegyezte, ez csupán azt is jelentheti, hogy étkezési kemlnyítőt tartalmaz, ami nem ártalmas.

Méz

A mézhamisítás nem új fogalom, a felvétel szerint úgy érhetjük tetten az utánzatot, hogy megpróbáljuk vízzel elkeverni. A cukrozott méz ugyanis elkezd elegyedni a mézzel, ha azonban igazi mézről van szó, az lépszerűvé alakul vízzel elkeverve.

Margarin

Állítólag a margarin nem oldódik fel teljesen forró vízben, mert pálmaolajból készült.

Színes üdítők

A folyadékszűrőn átengedve látható a videó szerint, mennyi szennyeződés is van az ilyen italokban.

Mennyi az annyi

Azzal is trükköznek állítólag, hogy elrejtik a csomagoláson, mekkora is valójában az adag.

Túró

A videó szerint a jóddal lecsepegetett túrót felütötték valamivel, ha lilává válik a színe.

Pénteken hidegfront éri el hazánkathttp://www.life.hu/news/20180914-penteken-hidegfront-eri-el-hazankat-idojaras.htmlPénteken hidegfront okozhat nyugaton, északnyugaton elszórt záporokat, zivatarokat. A szél is megélénkül. News--Állítólag két magyar sportoló szexuális kapcsolatot létesített egy 11 éves gyerekkelhttp://www.life.hu/news/20180914-allitolag-ket-magyar-sportolo-szexualis-kapcsolatot-letesitett-egy-11-eves-gyerekkel.htmlSajtóértesülések szerint feljelentés érkezett a rendőrségre két magyar sportolóval szemben azért, mert állítólag szexuális kapcsolatot létesítettek egy 11 éves kislánnyal. News--Michael Nice azt állítja, hogy Tupac még mindig élhttp://www.life.hu/news/20180913-michael-nice-azt-allitja-hogy-tupac-meg-mindig-el.htmlMagánrepülővel menekítette ki az országból Tupac Shakurt nem sokkal azután, hogy lelőtték - állítja egy Michael Nice nevű férfi. News--Hurrikán csap le hétfőn Európában, Anglia partjainálhttp://www.life.hu/news/20180913-hurrikan-csap-le-hetfon-europaban-anglia-partjainal.htmlA Helene nevű hurrikán hétfőn éri el Európa partjait. Az egyes erősségű vihar 119-153 kilométeres szelet generálhat. News--A Cambridge Egyetem hallgatói ledobták a ruháikat egy naptárfotózás kedvéérthttp://www.life.hu/news/20180913-a-cambridge-egyetem-hallgatoi-ledobtak-a-ruhaikat-egy-naptarfotozas-kedveert.htmlMinden ruhájuktól megszabadultak a Cambridge Egyetem hallgatói egy jótékonysági naptárfotózás kedvéért. NewsOrigoEbédidőben vetítettek pornót egy kínai főiskola ebédlőjében (18+)http://www.life.hu/news/20180913-ebedidoben-vetitettek-pornot-egy-kinai-foiskola-ebedlojeben-18.htmlÁtlagos hétköznapnak indult az a nap is egy kínai főiskolán, amikor ebédidőben váratlanul pornót kezdtek vetíteni az ebédlő tévéjén. A hatóságok már nyomoznak az ügyben. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.