Néhány trükkel tovább állnak el a zöldségek és a gyümölcsök a hűtőben

Forrás: Thinkstock -
hűtő fűszernövény tartósítás zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg zöldség és gyümölcs végzi a szemetesben, mert megbarnul, megromlik, így már nem esszük meg. Ám van néhány egyszerű trükk mellyel, tovább eltarthatók az ételek. 

A Daily Mail cikkezett arról, hogy háziasszonyok osztották meg tippjeiket a zöldségek és gyümölcsök tartósításáról. Mindenkinek megvan a maga trükkje, és közülük sok igazán hasznos.

A leveszöldségek tartósításánál például sokan nem elégednek meg azzal, hogy a hűtőszekrény fiókjába teszik, hanem szemenként vagy darabolva kisebb műanyag dobozokba teszik őket, majd felengedik vízzel. Azt mondják, ez az egyik legjobb módja, hogy több nappal tovább álljon el például a zellerszár, vagy egy kicsit felfirssüljön. A vizet azonban érdemes naponta cserélni.

Így tovább tarthatók el a zöldségek és gyümölcsök Forrás: Thinkstock

Ugyanilyen hasznos trükk lehet, ha a vágott fűszernövényeket egy pohár vízbe tesszük, így akár még nőhetnek is. A vizet itt is naponta kell cserélni.

Sokan a banánt is a hűtőben tartják, ám így sem kerülhető el, hogy meg ne barnuljon. De ha egy kis alufóliába tekerjük a fürt végét, akkor tovább tartósíthatjuk, és pénzt is spórolhatunk.

Sorozatgyilkos lánya vallott szörnyű gyermekkoráról (18+)http://www.life.hu/news/20180917-sorozatgyilkos-lanya-vallott-szornyu-gyermekkorarol.htmlFred West sorozatgyilkos lánya, Mae mesélt a gyermekként átélt szörnyűségekről. NewsThinkstockOsztályteremben szexelt kiskorú diákjával egy tanárhttp://www.life.hu/news/20180917-osztalyteremben-szexelt-kiskoru-diakjaval-egy-tanar.htmlA Texasban élő 28 éves Kirstin Pike azért áll hamarosan bíróság elé, mert 2016 szeptemberében szexuális kapcsolatot létesített egyik diákjával. News--Kilakoltatnak egy édesanyát beteg, folyamatos ápolásra szoruló fiával együtthttp://www.life.hu/news/20180917-kilakoltatnak-egy-edesanyat-beteg-folyamatos-apolasra-szorulo-fiaval-egyutt.htmlUtcára kerülhet egy budapesti édesanya és beteg, folyamatos ápolásra szoruló fia. NewsOrigo2019 októberétől törlik el az óraátállításthttp://www.life.hu/news/20180917-2019-oktoberetol-torlik-el-az-oraatallitast-eu.html2019 októberétől már nem kell évi két alkalommal átállítani az órákat. Az EU tagállamai dönthetnek, hogy a nyári vagy a téli időszámítást választják. News--Évek óta megvan a soroksári gyilkosság egy fontos bizonyítéka? http://www.life.hu/news/20180917-evek-ota-megvan-a-soroksari-gyilkossag-egy-fontos-bizonyiteka.htmlÖt éve keresik a soroksári gyilkosság elkövetőjét, ám úgy tűnik, végre sikerült megtalálni. A gyilkos egy másik ügy miatt elfogásakor már rég börtönben ült, így lehet, hogy vele együtt fontos bizonyítékot is rég lefoglaltak. News--Folytatódik a nyáriasan meleg időjárás a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20180917-folytatodik-a-nyariasan-meleg-idojaras-a-jovo-heten.htmlA jövő héten is folytatódik a nyáriasan meleg idő, többfelé 30 fokos maximumokkal. A hétvégére viszont akár 10 fokos lehűlés is érkezhet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.NewsFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.