Elképesztő: 100 ikerpár él egy kis szigeten

ikrek Fülöp-szigetek Sziget ikerpár egypetéjű ikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodájára járnak egy trópusi kis szigetnek: az Alabat-szigeten több mint 100 ikerpár él. Az orvosok is értetlenül állnak előtte.

100 ikerpár él a Fülöp-szigeteki Alabat-szigeten - közülük 28-an egypetéjűek. A Mirror azt írja, már generációk óta tart a megmagyarázhatatlanul sok ikerszületés.

Különös látványban lehet része annak, aki ide ellátogat, sok testvér ugyanis még felnőttként is ugyanolyan ruhát hord, így gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek egymástól.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

A legfiatalabb ikerpár most 4 hónapos, míg a legidősebb immár a 80-as éveiben jár. Csak a 2015-ös évben a kormány 12 ikerpár születését jegyezte fel a szigeten.

Egyelőre az orvosok is kutatják az okokat, miért is születik itt ennyi ikergyermek. A világon csupán egy hasonló hely van még: egy indiai faluban, Kodinhiben több száz ikerpár él.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.