Időjárás: viharos szélre és esőre kell számítanunk

Forrás: MTI/Varga György -
eső hideg vihar időjárás Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig tartott a jó idő, és egészen valószínű, hogy a nyár már nem tér vissza. Helyette viharos szélre és esőre kell készülnünk, valamint borús, szomorkás időre.

Hétfőn hajnalban sötét, borús időre ébredtünk: hidegfront érkezett erős, viharos széllel, néhol szélviharral. Országszerte eső, helyenként pedig zivatar a jellemző. Délután kevés zápor is jöhet. Ugyan a délutáni órákban azután már nem várható eső, a szél csak este távozik. 14-19 fok körül alakul a hőmérséklet, és ez szinte egész hétre jellemző lesz. Csak elvétve emelkedik 20 fok fölé.

Szél és eső jön - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Varga György

Kedden legalább ha melegre nem is, napsütésre számíthatunk, de csapadékra nem kell készülni. Hideg azonban lesz: 14-18 fok körül alakul a hőmérséklet. Csütörtökön és pénteken többnyire napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A szél északon, északkeleten lehet élénk. Csípősek lesznek a hajnalok. Csütörtökön 20 fok körül, pénteken 20 és 25 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet - írja az Időkép.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.