Teréz körúti robbantás: húga szerint nem P. László írta a Belügyminisztériumnak küldött zsarolólevelet

Fotó: Mudra László - Origo -
zsaroló Teréz körúti robbantás P. László levél Belügyminisztérium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantó számítógépén a Belügyminisztériumnak címzett zsarolólevelet találtak, ám P. László húga szerint nem a testvére írta. 

A Teréz körúti robbantással vádolt P. László számítógépén találtak egy zsarolólevelet, melyet a Belügyminisztériumnak címzett: egymillió eurót követelt azért, hogy ne történjen újabb merénylet.
„A robbantás nem a célunk. A robbantás csak egy eszköz a célunk eléréséhez. Ebből a trágyából akár több tonnásat is össze lehet gyúrni. Több kockázatot, hogy mások ne sérüljenek, nem fogunk vállalni. Időzítőt fogunk használni. Reméljük, erre nem kerül sor. Mindössze egymillió eurót kérünk. Ha fizettek, ígérjük, hogy legalább 2022-ig visszavonulunk" – olvasható a levélben, amely a 24.hu birtokába jutott. Egy másik levélben, melyet el is küldtek a minisztériumnak pedig arról írnak, hogyan készítették a robbanószerkezetet. A levélíró többes számban fogalmaz és fenyegeti meg a Belügyminisztériumot azzal, ha nem fizetnek, akkor újabb robbantás lesz.

P. László nevetve hallgatja a vallomásokat. Fotó: Mudra László - Origo

P. László húga szerint nem testvére írta a levelet.

Ráadásul, ez a levél magyartalanul van, és teli van fogalmazási hibákkal. Ez pedig nem a testvéremre utal,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.