Két hétre bezár holnaptól a Déli pályaudvar, kezdődik a felújítás

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor -
felújítás Déli pályaudvar Kelenföld vonat metró közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felújítás miatt bezár a Déli pályaudvar október 4. szerdától október 17-ig. Íme a legfontosabb tudnivalók a közlekedéssel kapcsolatban. 

Halaszthatatlan karbantartási munkálatokra kerül sor a Déli pályaudvar területén, ezért szerdától október 17-ig lezárják a területet. A vonatközlekedés szünetel ez idő alatt.

A Portfolio.hu cikkében olvashatjuk, hogy leginkább a Budapest-Déli-Tatabánya-Győr, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul.

Jó időre lezárják a Déli pályaudvart Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A MÁV-START és BKK egyeztettek arról, hogy az M4-es metró sűrűbben közlekedik majd annak érdekében, hogy könnyebbé tegyék a Keleti pályaudvar és a Kelenföld közötti közlekedést. Azt ajánlják, hogy indulás előtt tervezzék meg online, valós időben az útvonalat, hogy ne érjen senkit kellemetlen meglepetés. A BKK járatain a vasúti menetjegyek nem érvényesek, ám a MÁV-START a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti szakaszra ezeket megtéríti.

A módosított menetrendek megtalálhatók a MÁV honlapján a vágányzári hírek menüpont alatt.

A jegypénztár nyitvatartására is érdemes lesz figyelni, ugyanis a Déli pályaudvaron már október 3-án este 8 órától szünetel a jegyértékesítés egészen október 18. este 6 óráig. Október 3-án este 8 órától éjfélig, valamint 18-án éjszaka, reggel 6-ig a menetjegyvásárlás a jegykiadó automatákból biztosított - írja a Portfolio.

Kizuhant egy frissen műtött nő az Országos Onkológiai Intézet ablakánhttp://www.life.hu/news/20181003-kizuhant-egy-frissen-mutott-no-az-orszagos-onkologiai-intezet-ablakan.htmlMásnap hazamehetett volna a kórházból, ám éjszaka kizuhant az ablakon Sztojka Izabella édesanyja. Az eset körülményeit még vizsgálják. NewsOrigoTöbb tízezer éves emberi civilizáció nyomaira bukkanhattak Indiában: videóhttp://www.life.hu/news/20181003-tobb-tizezer-eves-emberi-civilizacio-nyomaira-bukkanhattak-indiaban.htmlRejtélyes jeleket találtak egy jó adag talaj és iszapréteg alatt Indiában, Mahárástra nyugati részén. Még vizsgálják a maradványokat, de több tízezer éves emberi civilizáció nyomai lehetnek. News--Börtönben kellett volna lennie a soroksári gyilkosság gyanúsítottjának a tragédiakorhttp://www.life.hu/news/20181003-bortonben-kellett-volna-lennie-a-soroksari-gyilkossag-gyanusitottjanak-a-tragediakor.htmlSorozatos betörések miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság R. Szilvesztert, a soroksári gyilkosság gyanúsítottját. A gyanú szerint a férfi megölte a 36 éves édesanyját, Gyurik Krisztinát. A gyilkosság idején börtönben kellett volna ülnie, ám nem vonult be. News--Verekedés tört ki a Wizz Air Bázelből Budapestre tartó járatánhttp://www.life.hu/news/20181003-verekedes-tort-ki-a-wizz-air-bazelbol-budapestre-tarto-jaratan.htmlAgresszív utas okozott botrányt és feszültséget a Wizz Ait Bázelből Budapestre tartó járatán. A férfi előbb barátnőjét, majd a személyzetet is bántalmazta. News--Németh Lajos elmondta, mikor érkezik a talajmenti fagyhttp://www.life.hu/news/20181002-nemeth-lajos-elmondta-mikor-erkezik-a-talajmenti-fagy.htmlFürdőnadrágban és úszósapkában jelentkezett be a Mokka műsorában Németh Lajos. A 100 éves Gellért Fürdő medencéjében mondta el, hogy milyen lesz az időjárás. News--Újra a Föld felé közelít a halálfej alakú aszteroidahttp://www.life.hu/news/20181002-ujra-a-fold-fele-kozelit-a-halalfej-alaku-aszteroida.htmlNem először került a Fölt közelébe a halálfej alakú aszteroida, melyet külseje és megjelenési időpontja miatt halloween aszteroidának becéznek. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.