Több tízezer éves emberi civilizáció nyomaira bukkanhattak Indiában: videó

mezőgazdaság régészet vadászat kutatás civilizáció India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rejtélyes jeleket találtak egy jó adag talaj és iszapréteg alatt Indiában, Mahárástra nyugati részén. Még vizsgálják a maradványokat, de több tízezer éves emberi civilizáció nyomai lehetnek. 

"Valószínűleg olyan közösség nyomaira bukkantak, akik vadászó és gyűjtögető életmódot folytattak. A jelek szerint nem ismerték a mezőgazdaságot" - mondta Tejas Garge kutató. Indiában ugyanis olyan különös jelekre bukkantak a talaj és iszapréteg alatt, melyek egy több tízezer éves civilizáció nyomai lehetnek - írja a BBC.

A jelek között láthatunk embereket, maradakat, állatokat és geometriai mintákat is. Még viszgálják a hatalmas jelentőségű leleteket. A kutatók iskolásokat is felkerestek, hogy faggassák ki nagyszüleiket, tudnak-e még hasonló jelekről Mahárástra nyugati részén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.