Újra virágzik a romantikus csalás:katonának adják ki magukat, és pénzt kérnek a hiszékeny nőktől

Forrás: Shutterstock -
Facebook internet csalás katona
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok pénzzel rövidíthetik meg a hiszékeny embereket a Facebookon azok az ismeretlenek, akik magukat katonának kiadva beszélgetést kezdeményeznek a nőkkel, majd a kapcsolat kialakítása után anyagi támogatást kérnek.

Nem új trükkel, de újult erővel próbálják átverni a hiszékeny, főként egyedülálló nőket ismeretlenek. Az úgynevezett romantikus csalás arról szól, hogy a közösségi oldalakon előbb kapcsolatot alakít ki az illető, majd a kötődés megteremtése után pénzt kér.

Csalás áldozatai lehetnek az egyedülálló, hiszékeny nők Forrás: Shutterstock

Évekkel ezelőtt nagyon sok ilyen esetről lehetett hallani, ám egy időre lecsillapodott, ám most ismét egyre többen esnek ilyen átverés áldozatává: újabban külföldi, magukat katonának kiadó személyek jelölgetik a nőket a közösségi oldalakon.

A HVG emlékeztet, a legkirívóbb esetben egy brit nő 100 ezer fontot, vagyis körülbelül 37 millió forintot utalt át így a csalónak. A Facebook felhasználói már külön oldalt is létrehoztak a csaló profiloknak, valamint az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége is kiadott egy figyelmeztetést ezzel kapcsolatban.

12 év múlva katasztrofális helyzet alakulhat ki a Földönhttp://www.life.hu/news/20181010-12-ev-mulva-katasztrofalis-helyzet-alakulhat-ki-a-foldon.htmlFriss jelentést tett közzé az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete (IPCC), amely szerint 12 év múlva katasztrofális állapotok alakulhatnak ki a Földön. NewsOrigoMegölte feleségét egy 60 év körüli férfi Hajdú-Biharbanhttp://www.life.hu/news/20181009-megolte-feleseget-egy-60-ev-koruli-ferfi-hajdubiharban.htmlBrutális módon megölte feleségét egy 60 év körüli férfi a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen. NewsThinkstockIndiai páncélos rinocérosz született Nyíregyházán: cuki fotókhttp://www.life.hu/news/20181009-indiai-pancelos-rinocerosz-szuletett-nyiregyhazan.htmlIndiai páncélos rinocérosz született Nyíregyházán. Ez azért is számít szenzációnak, mert a Föld egyik legritkább fajáról van szó. NewsOrigoA teraszra pisilt a postás: videó is rögzítette az esetethttp://www.life.hu/news/20181009-a-teraszra-pisilt-a-postas-video-is-rogzitette-az-esetet.htmlElképesztő jelenetet rögzített egy amerikai család kamerája: a házuk teraszára pisilt a postás. NewsOrigoÍme a legnépszerűbb kutyafajták Magyarországonhttp://www.life.hu/news/20181008-ime-a-legnepszerubb-kutyafajtak-magyarorszagon.htmlKét magyar kutyafajta is bekerült abba a top 10-es listába, mely az ország legnépszerűbb kutyafajtáit veszi számba. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége a törzskönyvezett kutyák adatai alapján készítette el a rangsort. NewsOrigoEgy orosz katonai bázisnál videózták le a kerítésen ücsörgő UFO-thttp://www.life.hu/news/20181008-egy-orosz-katonai-bazisnal-videoztak-le-a-keritesen-ucsorgo-ufot.htmlMég 2014-ben készült az a felvétel, melyen tisztán kivehető az az emberi alak, mely egy kerítésen ücsörög egy orosz katonai bázisnál. A lényről azt állítják, hogy egy földönkívüli, mely álcázó berendezést használt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.