David Attenborough szerint a népességnövekedésnek véget kell vetni

Forrás: Getty Images/James D. Morgan -
David Attenborough népességnövekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
David Attenborough új természetfilm-sorozatáról beszélt elsősorban, de szót ejtett a környezetünket veszélyeztető problémákról is, például a népességnövekedésről. 

David Attenborough a BBC-nek nyilatkozott a közelgő, ötrészes természetfilm-sorozatáról, de nem csak a műsorról esett szó, hanem sok, a környezetünket érintő problémáról. Felhívta a figyelmet a műanyagszennyezés veszélyére, valamint a vegetáriánus életmódról is beszélt: a 92 éves természettudós szerint a hús fogyasztásával alapvetően nincsen baj, hiszen mindenevőkké váltunk, ám a mennyiséggel már akadnak problémák, ugyanis az ilyen mértékű fogyasztás fenntarthatatlan.

David Attenborough szerint a népességnövekedés lesz a végünk Forrás: Getty Images/James D. Morgan

A legnagyobb veszélyt mégsem a műanyagok és a húsfogyasztás jelenti, hanem a népességnövekedés. „Hosszú távon a népességnövekedésnek véget kell vetni" – mondta a tudós hozzátéve, hogy ez a probléma valószínűleg rendeződik magától is, ám akkorra már késő lesz, addigra már visszafordíthatatlan károkat okoz a népesség emelkedő száma.

12 év múlva katasztrofális helyzet alakulhat ki a Földönhttp://www.life.hu/news/20181010-12-ev-mulva-katasztrofalis-helyzet-alakulhat-ki-a-foldon.htmlFriss jelentést tett közzé az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testülete (IPCC), amely szerint 12 év múlva katasztrofális állapotok alakulhatnak ki a Földön. NewsOrigoMegölte feleségét egy 60 év körüli férfi Hajdú-Biharbanhttp://www.life.hu/news/20181009-megolte-feleseget-egy-60-ev-koruli-ferfi-hajdubiharban.htmlBrutális módon megölte feleségét egy 60 év körüli férfi a Hajdú-Bihar megyei Szentpéterszegen. NewsThinkstockTudósuk mutatták meg, hogyan fejlődik a csibe a tojásban: videóhttp://www.life.hu/news/20181009-tudosuk-mutattak-meg-hogyan-fejlodik-a-csibe-a-tojasban-video.htmlMost először keltette ki tudósok egy kiscsibét úgy, hogy a tojáson nem volt rajta a tojáshéj. A 21 napig tartó folyamatos videóra vették, így azt a pillanatot is láthatjuk, amikor elkezd dobogni a kis állat szíve. NewsOrigoIndiai páncélos rinocérosz született Nyíregyházán: cuki fotókhttp://www.life.hu/news/20181009-indiai-pancelos-rinocerosz-szuletett-nyiregyhazan.htmlIndiai páncélos rinocérosz született Nyíregyházán. Ez azért is számít szenzációnak, mert a Föld egyik legritkább fajáról van szó. NewsOrigoA teraszra pisilt a postás: videó is rögzítette az esetethttp://www.life.hu/news/20181009-a-teraszra-pisilt-a-postas-video-is-rogzitette-az-esetet.htmlElképesztő jelenetet rögzített egy amerikai család kamerája: a házuk teraszára pisilt a postás. NewsOrigoMegkapta eredményeit az 1-es villamoson tűvel megszúrt nőhttp://www.life.hu/news/20181009-megkapta-eredmenyeit-az-1-es-villamoson-tuvel-megszurt-no.htmlAz 1-es villamoson tűvel megszúrt nő megkapta az eredményeit: kiderült, hogy megfertőződött-e. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.