Ellepték a szongáriai cselőpókok a győrieket

Forrás: Szabo Akos -
állatok pók védett faj szongáriai cselőpók Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ijesztő látványt nyújthat első ránézésre a szongáriai cselőpók, mely most ellepte Győr városát. Védett állatnak számít, eltaposni nem szabad, de megfogni sem, hiszen komoly allergiás reakciót vált ki a csípése.

"Az udvaron, a házunk falán fedeztem fel. Feltöltve a fotót a közösségi oldalra, sorra érkeztek a hozzászólások és fényképek. Ez a harmadik alkalom, hogy cselőpókot láttam" - mondta a Kisalföld című lapnak Burus Alexandra, aki szongáriai cselőpókot talált házánál. A védett állatot "magyar madárpókként" is emlegetik. Győr környékén különösen szokszor látták mostanában a hatalmas pók egy-egy példányát.

Korábban mi is megírtuk, hogy a csípős hajnalok miatt melegebb helyet keresnek maguknak a cselőpókok, ezért láthatjuk őket a házak közelében is. Védett állatok, elpusztításuk 5 ezer forintos bírsággal jár. Nem ajánlatos kézzel megfogni, csípésük ugyanis nagyon fájdalmas lehet.

Védett állatnak számít a szongáriai cselőpók Forrás: Szabo Akos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.