Elhunyt Gilberto Benetton, a divatházat alapító négy testvér egyike

Forrás: Thinkstock -
Benetton divatház Gilberto Benetton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Gilberto Benetton, a világhírű olasz divatházat alapító négy testvér egyike, a Benetton család vagyonát kezelő Edizione srl. alelnöke.

A főleg a pénzügyekkel foglalkozó és a családi vállalatbirodalmon belül a diverzifikáció motorjának számító Gilberto 77 évesen, rövid betegség után halt meg a család trevisói otthonában.
A színes kötöttáruiról híres észak-olaszországi vállalkozócsalád tagjait Olaszország leggazdagabb emberei közé sorolják, csak Gilberto Benetton magánvagyonát 2,35 milliárd euróra becsülte a Forbes magazin.

A pulóvermárkát négy testvér alapozta meg, az elsőszülött Luciano, az egyetlen lány Giuliana, Gilberto és Carlo. Csak három hónap telt el azóta, hogy 74 évesen távozott az élők sorából a legfiatalabb testvér, Carlo Benetton.

Gilberto Benetton rövid betegség után hunyt el Forrás: AFP/Bertrand Guay

Az idei esztendő fekete év az amúgy sikeres vállalatbirodalom történetében, az elhalálozásokon túl azért is, mert augusztusban összeomlott a genovai Morandi-viadukt, 43 embert rántva a halálba.
A világszerte ismert kötöttárun kívül a család tulajdonában van egyebek között több infrastrukturális létesítmény is, így az Autostrade per l'Italia autópálya-társaság, ezen keresztül a romba dőlt genovai híd is.

A katasztrófa után sok kritika érte a családot, amelyet egyesek kapzsisággal vádoltak, mondván, hogy felveszik az autópályák hasznát, de nem költenek a karbantartásra. Mások a tisztelet hiányát és a késedelmes reagálást rótták fel a Benettonoknak, akik közül végül elsőként Gilberto szólalt meg nyilvánosan, a tömegtragédiát figyelmeztetésnek nevezve a részvényesek számára.

Radics Gigi zenekara Amerikában szenvedett balesetet: elmarad a novemberi koncerthttp://www.life.hu/sztarok/20181023-radics-gigi-zenekara-amerikaban-szenvedett-balesetet-elmarad-a-novemberi-koncert.htmlRadics Gigi novemberi koncertje elmarad: súlyos balesetet szenvedett a zenekara. TV + Sztárok--Szakértő elemezte David Beckham kijelentését, miszerint a házassága Victoriával bonyolulthttp://www.life.hu/sztarok/20181024-szakerto-elemezte-david-beckham-kijelenteset-miszerint-a-hazassaga-victoriaval-bonyolult.htmlEgy párkapcsolati szakértő szerint lehetséges, hogy David és Victoria Beckham már nem szerelmesek egymásba, ugyanakkor meg van róla győződve, hogy meg fogják menteni a házasságukat. TV + Sztárok--Gáspár Bea borvacsorája nem volt nyereségeshttp://www.life.hu/sztarok/20181024-gaspar-bea-borvacsoraja-nem-volt-nyereseges.htmlTúl van az első borvacsoráján Gáspár Bea, ami jó élményekkel és veszteséggel zárult. TV + SztárokOrigoOszter Sándort kitagadta édesanyja: évekig hajléktalanként élthttp://www.life.hu/sztarok/20181024-oszter-sandort-kitagadta-edesanyja-hajlektalankent-evekig.htmlOszter Sándor fiatalon vakmerő volt, nem ismert lehetetlent, még akkor sem ijedt meg, amikor az édesanyja kitagadta, és nem volt hol aludnia: évekig hajléktalanként élt. TV + Sztárok--Hazánk első férfiszépségversenyének győztese, Varga András a Ninja Warriorbanhttp://www.life.hu/sztarok/20181023-hazank-elso-ferfi-szepsegversenyenek-gyoztese-varga-andras-a-ninja-warriorban.htmlA 20 éves modell, Varga András Budapestről érkezett a Ninja Warrior pályájára. Elárulta, meg akarja mutatni, hogy a modellek nem üresfejűek, hanem igenis tudnak keményen küzdeni. András tavaly áprilisban nyerte meg az első magyar férfiszépségversenyt, a Mr. Universal Ambassadort. TV + Sztárok--A Facebookon figyelmeztet Gundel Takács Gábor: csúnyán átvertékhttp://www.life.hu/sztarok/20181024-a-facebookon-figyelmeztet-gundel-takacs-gabor-csunyan-atvertek.htmlAmerikaifoci-meccset akart nézni Londonban Gundel Takács Gábor, ám nem jutott be a stadionba. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.