5 testvérét vesztette el az I. világháborúban Wilfred Smith közlegény

Forrás: Origo -
háború gyász I. világháború közlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wilfred Smith az I. világháborúban mind az öt fivérét elvesztette. Valószínűleg ő is meghalt volna, ha Mária királyné engedélyével nem szerel le.

A Smith család hat fiúgyermeket nevelt, mindegyiküket behívták katonának az I. világháborúban. Két éven belül öten vesztették életüket közülük a csatákban. Elsőként a 22 esztendős Robert halt meg, utolsóként pedig a 37 éves John. Csupán a legkisebb, Wilfred maradt életben, aki mindössze 17 éves volt, amikor kirobbant a háború.

A család szülővárosa megdöbbenve fogadta a híreket, majd a helyi plébános felesége levelet írt V. György király feleségének, Mária királynénak, hogy az egyetlen életben maradt gyermek, Wilfred Smith közlegény hadd jöhessen haza a családjához.

A levél célba ért: a királynét lesújtotta a család története, és természetesen engedélyt adott a férfi távozására.

A kép csak illusztráció Forrás: Origo

Wilfred így túlélte a háborút, családot alapíthatott, négy gyermeke, majd tíz unokája született.
Egyik unokája, a most 52 éves Amanda a DailyMailnek elmondta, ha nincs az a levél, ők soha nem születhettek volna meg.

Szeretettel emlékszem vissza dédnagyanyámra, aki két éven belül az összes férfit elvesztette maga körül. És akkor egyszer csak visszakapta a kicsi fiát, Wilfredet. Azóta eltelt 100 év, de emléküket mindig a szívünkben őrizzük.”

A Sztárban Sztár zsűritagjai kiakadtak Freddie produkcióján: ez a véleménye a csatornánakhttp://www.life.hu/sztarok/20181106-a-sztarban-sztar-zsuritagjai-kiakadtak-freddie-produkciojan-ez-a-velemenye-a-csatornanak.htmlA Sztárban Sztár zsűritagjai túlzásnak tartották, hogy Freddie produkciója alatt eltűnt gyermekek fotóit vetítette a csatorna a közönségnek. Megszólalt a TV2 és a Csellengők című műsor egykori alapító-producere is. TV + SztárokOrigoGwyneth Paltrow először mutatott fotót titkos esküvőjérőlhttp://www.life.hu/sztarok/20181106-gwyneth-paltrow-eloszor-mutatott-fotot-titkos-eskuvojerol.htmlA legnagyobb titokban ment férjhez még áprilisban Gwyneth Paltrow színésznő Brad Falchuk forgatókönyvíróhoz. Egészen eddig egyetlen fotót sem láthattunk a nagy napról, ám most megmutatták, milyen gyönyörű menyasszony volt Paltrow. TV + Sztárok--Pintér Tenya és barátnője sokat veszekedtek A legbátrabb páros forgatása alatthttp://www.life.hu/sztarok/20181106-pinter-tenya-es-baratnoje-sokat-veszekedtek-a-legbatrabb-paros-forgatasa-alatt.htmlPintér Tenyát és barátnőjét nagyon megviselte a máltai forgatás, A legbátrabb páros feladatai rengeteg feszültséget szültek kettejük között. TV + SztárokOrigoValóVilág 9: máris megkezdték a meztelenkedést a játékosok (18+)http://www.life.hu/sztarok/20181106-valovilag-9-maris-megkezdtek-a-meztelenkedest-a-jatekosok.htmlA ValóVilág 9 játékosai nem vártak sokáig a textil ledobásával. A meztelenkedést VV Csoki, VV Cinti és VV Adri kezdték, és semmit nem hagytak a képzeletre. TV + SztárokOrigoTíz év után, négy taggal ismét turnézik a Spice Girlshttp://www.life.hu/sztarok/20181106-tiz-ev-utan-negy-taggal-ismet-turnezik-a-spice-girls.htmlTíz év után először ismét turnéra indul jövőre a Spice Girls. Kérdés azonban, hogy teljes lesz-e az eredeti létszám, egyelőre nem biztos ugyanis, hogy az egyik volt oszlopos tag, Victoria Beckham részt vesz a koncerteken.TV + Sztárok--Madeleine McCann eltűnéséből lett milliomos egy volt nyomozó, Goncalo Amaralhttp://www.life.hu/sztarok/20181105-madeleine-mccann-eltunesebol-lett-milliomos-egy-volt-nyomozo-goncalo-amaral.htmlMadeleine McCann eltűnéséről írt könyvet egy volt nyomozó, Goncalo Amaral: hatalmas vagyon hozott számára a végtelenül szomorú történet. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.