Időjárás: egyre hűvösebb lesz az idő, gyorsan változik a hőmérséklet

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst -
időjárás hűvös ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Addig élvezzük ki a kellemes őszi napsütést, amíg még lehet. Napközben ugyanis még kellemes idő vár ránk, este viszont egyre jobban lehűl az idő.

Ugyan nappal még tartja magát egy darabig a kellemes idő, estére már jóval alacsonyabb lesz a hőmérséklet. Bizony ezt az ingadozást minden szempontból nehéz kezelni, előfordul, hogy 11 fokot is esik a hőmérő higanyszála, ráadásul elég hirtelen.

Szombaton főleg nyugaton és északkeleten lehet tartósan felhős az ég, máshol fátyolfelhők szűrte napsütés várható. Reggel 5, délután 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Egyre hűvösebb lesz az idő Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Rumpenhorst

Vasárnap azonban már jóval nagyobb lesz a különbség, 7 fok lesz a legalacsonyabb, a legmagasabb pedig 18 vagy akár 20 fok. Reggelente ráadásul párás is lehet a levegő, a hőmérséklet pedig napról napra csökken – írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.