A Harvard tudósai szerint mégis ufó lehet az üstökösnek hitt Oumuamua

Forrás: Wikimedia/ESO/M. Kornmesser -
tudós Harvard Egyetem Oumuamua UFO kutató földönkívüli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Naprendszeren haladt át egy évvel ezelőtt az a különös objektum, amelyet a kutatók Oumuamuának neveztek el. Sokan úgy vélik, hogy üstökös lehetett, ám viselkedése és mozgása arra utal, akár ufókkal kapcsolatos tárgyról is lehet szó. A Harvard kutatóinak figyelmét is felkeltette a jelenség.

Nemrégiben számoltunk be az Oumuamua névre keresztelt jelenségről, amely egy évvel ezelőtt haladt keresztül a Naprendszeren. Az üstökösként dokumentált tárgyról most a Harvard kutatói is azt állítják, akár földönkívüliektől is származhat.

A HVG cikke szerint a 800 méteres, rakétára hasonlító tárgyról az egyetem tudósai azt nem gondolják, hogy a mi megfigyelésünkre küldték volna. Elemezték a mozgását, majd arra jutottak, hogy a szokatlan adatokra a napvitorla lehet a magyarázat.

Kutatják a különös jelenséget Forrás: Wikimedia/ESO/M. Kornmesser

Mint írták: a technológia lényegét az jelenti, hogy egy nagyon vékony hártya a csillag fényének nyomását felhasználva gyorsítja az űreszközt, épp mint egy sima vitorla. Ezen kívül az Oumuamua nagyobb fényt vert vissza, amely szintén fényes anyagra utalhat.

Azt is megállapították, hogy a test nemcsak változtatott a pályáján és gyorsult, hanem szabálytalanul, forogva repült. A Harvard kutatóinak elméletének is akadnak kritikusai, sokan úgy vélik, ezek is csupán feltételezések.

A pályán esett össze és halt meg a Csorna 28 éves játékosa, Sipőcz Tamáshttp://www.life.hu/news/20181113-a-palyan-esett-ossze-es-halt-meg-a-csorna-28-eves-jatekosa-sipocz-tamas.htmlA pályán esett össze a Csorna 28 éves játékosa, Sipőcz Tamás. Hiába küzdöttek az életéért, sajnos nem tudták megmenteni. News--Bátran posztolnak az Instagramra a londoni drogdílerek: fotókhttp://www.life.hu/news/20181112-batran-posztolnak-instagramon-a-drogdilerek.htmlEgyáltalán nem titkolják, hogy mivel foglalkoznak, a Kelet-Londont uraló drogbanda szívesen dicsekszik Instagram-oldalán a drága autóikkal, fegyvereikkel. NewsOrigoIdén drágulnak a karácsonyfákhttp://www.life.hu/news/20181112-iden-dragulnak-a-karacsonyfak.htmlA száraz nyárnak még karácsonykor is érezhetjük a negatív hatásait. Mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk, ha fenyőfát akarunk vásárolni. Mutatjuk, mekkora drágulásra kell számítani. News--Kristin Gee orvos fotóval hívta fel a figyelmet az amerikai fegyveres támadásokrahttp://www.life.hu/news/20181112-kristin-gee-orvos-fotoval-hivta-fel-a-figyelmet-az-amerikai-fegyveres-tamadasokra.htmlVéráztatta ruhájának fotóját osztotta meg egy amerikai orvos: ezzel akarja felhívni a figyelmet a fegyveres erőszakra és a fegyvertartás szigorításának fontosságára. News--Manhattan háromszorosa az a jéghegy, amely elszakadt Antarktikától (videó)http://www.life.hu/news/20181112-manhattan-haromszorosa-az-a-jeghegy-mely-elszakadt-antarktikatol-video.htmlA NASA fedezte fel, hogy nemrégiben hatalmas jéghegy szakadt el Antarktikától. A jéghegy háromszorosa New York egyik városrészének, Manhattannek. News--Nagy-Britannia legfiatalabb lottómilliomosa, Jane Park fizetne a szerelemért http://www.life.hu/news/20181112-nagybritannia-legfiatalabb-lottomilliomosa-jane-park-fizetne-a-szerelemert.htmlA legfiatalabb lottógyőztes, Jane Park rengeteg pénz tulajdonosa lett, de sajnos az igaz szerelmet nem találja. Ezért úgy döntött, hogy megpróbálja megvásárolni. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.