Rejtélyes földrengés rázta meg a bolygót, még keresik az okát

Forrás: Shutterstock -
földrengés természet földrajz Mayotte földmozgás mayotte Sziget
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös szeizmikus eseményt figyeltek meg világszerte november 11-én, amelynek valószínűleg a Mayotte-nál zajló szeizmikus aktivitáshoz van köze. A tudósok egyelőre vizsgálják az okát. 

Világszerte szeizmikus eseményeket figyeltek meg november 11-én, amelyeknek valószínűleg a Mayotte-nál zajló szeizmikus aktivitáshoz van köze - írja a 24.hu a Science Alert cikkére hivatkozva.

A francia Geológiai Kutatóhivatal csapata fél évvel korábban már észlelt némi furcsaságot a szigetcsoportnál. Több száz kisebb rengés alakult ki 50 kilométerre keletre a szigetektől. 5,8-es erősségű földmozgást is mértek.

Megtörténhet, hogy Mayotte helyzete nem állandó Forrás: Shutterstock

A kutatók vulkanikus tevékenységet is sejtenek a dolog hátterében, úgy vélik, nem csupán a tektonikus lemezek mozgásáról lehet szó. A szakértők úgy gondolják, hogy a furcsa jelenséget tűzhányók aktivitása idézte elő, a vulkáni tevékenységet pedig az Indiai-óceán mélyén mozgó, nagy tömegű magma válthatta ki - írja a portál.

Ez pedig arra enged következtetni, hogy Mayotte helye nem állandó, ugyanis a jelenség óta 60 milliméterre keletre és 30 milliméterrel délre mozdult el a szigetcsoport.

Egy 11 éves kislány kimentette négy testvérét egy égő házbólhttp://www.life.hu/news/20181129-egy-11-eves-kislany-ego-hazbol-mentette-ki-negy-testveret.htmlFüstszagot érzett egyik éjjel egy 11 éves ukrajnai kislány, aki azonnal felkelt, és kimenekítette az égő házból a négy testvérét. Később a szomszédok is a segítségükre siettek. News--Időjárás: hideg hétvége jönhttp://www.life.hu/news/20181129-idojaras-hideg-hetvege-jon.htmlFagyos reggelre ébredhettünk ma, de hétvégétől enyhülés kezdődik. News--Majdnem megdőlt a hidegrekord Nógrád megyébenhttp://www.life.hu/news/20181129-majdnem-megdolt-a-hidegrekord-nograd-megyeben.htmlNagyon hideg reggelre ébredtünk, főként a Nógrád megyében élők: majdnem rekord dőlt.News--Így él most az elsodort olaszliszkai lányhttp://www.life.hu/news/20181129-igy-el-most-az-elsodort-olaszliszkai-lany.htmlFelnőtt és családot alapított H. Kitti, az az olaszliszkai lány, akit gyermekként elsodort autóval egy tanár, akit aztán a rokonok megöltek. News--Óbudai cukrászdát záratott be a Nébih vállalhatatlan állapotok miatt: videóhttp://www.life.hu/news/20181128-obudai-cukraszdat-zaratott-be-a-nebih-vallalhatatlan-allapotok-miatt-video.htmlMűszaki, higiéniai és élelmiszer-biztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy óbudai cukrászda működését a Nébih. A műhelyben horror állapotok uralkodtak, senki nem fogyasztaná szívesen, ami itt készült. News--Az egyformára plasztikázott ikrek megbánták a műtétekethttp://www.life.hu/news/20181128-az-egyformara-plasztikazott-ikrek-megbantak-a-muteteket.htmlSzinte a fél világ ismeri Anna és Lucy DeCinque-et, azokat az ikreket, akik teljesen egyformára plasztikáztatták magukat. Most arról nyilatkoztak, hogy a közösségi média hatására teljesen megbánták az egészet. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.