Szoptatós pókfajt fedeztek fel, tejszerű dologgal táplálják utódaikat

ugrópók Tajvan szoptatás pók anyatej
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbben úgy tudják, hogy az anyatejes táplálás csak az emlősök kiváltsága. Azonban most egy kutatócsoport felfedezte a Tajvanon élő ugrópókot, amely anyatejszerű anyaggal táplálja utódait. 

A tajvani ugrópók egy különleges faj. Egy kutatócsoport ugyanis felfedezte, hogy az emlősökhöz hasonlóan anyatejszerű anyaggal táplálja utódait - írja a The Guardian.

Más fajoknál is felfedeztek már hasonlót, például a galamboknál vagy a flamingóknál. Az ugrópók utódai a tejszerű anyagot először a fészekből szívják fel, majd az anyaállat tojásrakó szervén keresztül. Azt is tudni lehet, hogy tovább gondozzák utódaikat, mint fajtársaik. Akár 40 napig, az ivarérettség koráig is velük maradnak.

Ezenfelül a kutatók azt is megállapították, hogy a póktej négyszer olyan gazdag proteinben, mint a tehéntej.

30 évvel ezelőtt ezt a kislányt ölte meg a szombathelyi trafikrablóhttp://www.life.hu/news/20181201-30-evvel-ezelott-ezt-a-kislanyt-olte-meg-a-szombathelyi-trafikrablo.htmlGázpisztollyal lőtte arcon a szombathelyi trafikost K. Aladár, aki 30 évvel ezelőtt ölte meg a Lenti-Máhomfán élő 11 éves kislányt. Anita megkínzott testét egy patakban találták meg. News--A temetése előtti mosdatáson tért magához a 95 éves férfihttp://www.life.hu/news/20181201-a-temetese-elotti-mosdatason-tert-magahoz-a-95-eves-ferfi.htmlHalottnak nyilvánítottak egy 95 éves indiai férfit, ő azonban a temetés előtti mosdatáson magához tért. NewsOrigoEzek lettek a 2018-as év szavaihttp://www.life.hu/news/20181201-ezek-lettek-a-2018as-ev-szavai.htmlAhogy minden évben, idén is kiválasztották azt a pár szót, amelyek a legmeghatározóbbak voltak: ezek lettek azok. NewsOrigoIdőjárás: hétfőre ónos eső jöhethttp://www.life.hu/news/20181201-idojaras-hetfore-onos-eso-johet.htmlFagyos hétvégére készülhetünk, amit megtetézhet egy hétfő hajnali ónos eső. NewsOrigoMeghalt George H. W. Bushhttp://www.life.hu/news/20181201-meghalt-george-hw-bush-volt-amerikai-elnok.htmlMeghalt pénteken késő este George H. W. Bush volt amerikai elnök hivatalos bejelentések szerint. Kilencvennégy éves volt. News--Mínusz 10 fokra hűlhet a levegő december első hétvégéjénhttp://www.life.hu/news/20181130-minusz-10-fokra-hulhet-a-levego-december-elso-hetvegejen-idojaras.htmlA hétvégén marad a hideg, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, kisebb havazás előfordulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.