Hibernálnak, majd forró vízzel élesztenek újra egy halat: videó

hibernálás videó friss diplomás hal tartósítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bejárta az internetet az a videó, amelyen egy halat élve lefagyasztanak, majd nem sokkal később forró vízbe helyezik, hogy feléledjen. Minden bizonnyal ez egy új módszer a frissen tartásra, ám kérdés, hogy mennyi állatbarát ez a módszer?

Állítólag már Japánban használják a halászok azt a technikát, amellyel a halakat hibernálják, majd forró vízben újra felélesztik őket a könnyebb szállíthatóság és a frissen tartás érdekében.

Egy erről készült videó most bejárta az internetet, és világszerte felháborodást keltett. A videóra a Bors bukkant rá. Egy hatalmas halat lefagyasztanak, jégre tesznek, majd a teljesen mozdulatlan és fagyott állatot forró vízbe teszik. Ekkor hirtelen feléled és megmozdul. Nem kérdés, hogy így frissebb húst kaphatnak a megrendelők, de az kérdés, hogy mennyire állatbarát ez a módszer.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.