Az áldozat, Szögi Lajos családja kaphatja meg az olaszliszkai H. Dezső millióit

Szögi Lajos pénz milliók olaszliszkai gyilkosság Olaszliszka ügyvéd Olaszliszkai lincselés H. Dezső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötmilliós sérelemdíjat ítélt meg a bíróság H. Dezsőnek, az olaszliszkai lincselés egyik elkövetőjének. Most úgy tűnik, hogy az összeget az áldozat, Szögi Lajos családja kaphatja meg. 

Még 2006-ban sodorta el autójával Olaszliszkán a gyermek H. Kittit Szögi Lajos tanár. A férfit gyermekei szeme láttára a lány rokonai megölték. Egyikük, H. Dezső jelenleg is börtönben ül, nemrégiben 5 milliós sérelemdíjat ítélt meg neki a bíróság.

Az agyonvert tanár családjának 46 millió forintos kártérítést ítéltek még korábban, ám ők ebből az összegből még semmit sem láttak – írja a Bors, így a H. Dezsőnek járó pénzt is ők kaphatják meg. A férfi egyébként a börtönkörülmények – az illemhely, a meleg víz hiánya és a szellőztetés – miatt perelte be a magyar államot.

H. Dezső milliói Szögi Lajos családjának járnak majd Forrás: Shutterstock

„A fogvatartottaknak megítélt összegeknél először az elmaradt gyermektartási díj és a sértettek vagy hozzátartozók polgári jogi igényének kielégítése élvez elsőbbséget. Mivel Szögi Lajos családjának korábban 46 milliós kártérítést ítéltek meg jogerősen, az ötmilliót ők kapják” – magyarázta dr. Surdy Miklós jogász a lapnak, aki korábban bíróként tevékenykedett. Így valószínűsíthető, hogy a H. Dezsőt képviselő ügyvédi iroda sem kap sikerdíjat.

A Szögi család ügyvédje a Borsnak megerősítette, hogy folyik a végrehajtási eljárás, ami a kártérítést illeti. Sőt azt is elmondta, hogy a megítélt összeg ma már 60 millió forintra tehető a kamatok miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.