Balesetekkel indult a nap a havazás miatt az ország útjain

2018.12.15. 08:36

Az ország nagy részén esik a hó, a csúszóssá vált utakon pedig már kora reggel több baleset is történt.

Összeütközött egy kamion és egy gépkocsi szombat kora reggel az M43-as autópálya országhatár felé vezető oldalán, a 45. kilométernél – számolt be róla a Katasztrófavédelem. A balesethez Makóról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket, és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Első információink szerint a balesetben két ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják.

Emellett baleset történt Budapest XVII. kerületében is, itt két autó karambolozott, az M1-es autópályán pedig kisteherautóval ütközött egy gépkocsi.

Árokba borult egy kisbusz a 4-es főút Karcag és Kisújszállás közötti szakaszán, egy másik kisbusszal pedig a 405-ös út Albertirsa és Nyáregyháza közötti szakaszán történt ugyanez.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock/Creative Lab

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a Dunántúlon vasárnap reggelre fog elállni a havazás, a keleti megyékben azonban még vasárnap délelőtt is számíthatunk hóra.

A havazás miatt a Magyar Közút a nap 24 órájában dolgozik az utakon, először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdték meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése. Az intenzívebb havazással együtt elsősorban Vas, Zala és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a szél is felerősödhet, ami hófúvásos szakaszokat is eredményezhet.

autópályabalesethavazástűzoltó