Februártól már az új 500 forintos bankjeggyel fizethetünk

bankjegy forint 500 forint csere Magyar Nemzeti Bank megújítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan befejeződik a bankjegyek cseréje. Február elsejétől már az új 500 forintossal is találkozhatunk. 

Még 2014-ben kezdődött meg a forint bankjegyek cseréje. Most az 500 forintos került sorral, mellyel új formában 2019. febuár 1-től találkozhatunk.

Kivitelében hasonló lesz a mostanihoz, ám színeiben erősebb lesz. Új elemek is kerülnek rá, melyek a könnyebb azonosítást és a hamisítás elleni védelmet szolgálják. A régi bankjegyekkel 2019. október 31-ig fizethetünk majd.

„Fontos információ, hogy a forgalomból korábban már bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók azonos címletű, új fizetőeszközre” – írja honlapján a Magyar Nemzeti Bank.

Időjárás: sűrű köd és ónos eső várható a hétenhttp://www.life.hu/news/20181218-idojaras-suru-kod-es-onos-eso-varhato-a-heten.htmlFolytatódik a barátságtalan, télies időjárás: köd és ónos eső is jöhet még a héten. News--Újabb részletek a gödöllői szánkóbalesetről: így jártak szerencsétlenül a gyerekekhttp://www.life.hu/news/20181218-ujabb-reszletek-a-godolloi-szankobalesetrol-igy-jartak-szerencsetlenul-a-gyerekek.htmlHárom gyerek szenvedett súlyos szánkóbalesetet a Gödöllő melleti Boncsoki dűlőn. Most kiderült, hogy történt a baj. News--Súlyos szánkóbaleset Gödöllőnél: gyermekek jártak szerencsétlenülhttp://www.life.hu/news/20181216-sulyos-szankobaleset-godollonel-gyermekek-jartak-szerencsetlenul.htmlGyermekek szenvedtek szánkóbalesetet vasárnap Gödöllő külterületén - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. News--Időjárás: hideg idővel kezdődik a héthttp://www.life.hu/news/20181216-idojaras-hideg-idovel-kezdodik-a-het.htmlHideg idővel kezdődik a hét, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, többfelé napközben is mínuszok lesznek. Gyenge havazás, ónos eső, havas eső csak elszórtan várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. NewsTöbb ezer liter kiömlött tej fagyott az útra Észak-Rajna–Vesztfáliábanhttp://www.life.hu/news/20181216-tobb-ezer-liter-tej-kiomlott-tej-fagyott-az-utra-eszakrajnavesztfaliaban.htmlTöbb ezer liter kiömlött tej fagyott az útra szombaton éjjel Észak-Rajna–Vesztfáliában, Soest közelében. A helyi rendőrség szerint ismeretlen tettes egy parkoló tejszállító kamion tartályának csapjait nyitotta ki. NewsOrigo18 éves, öngyilkos fiút gyalázott a pap a temetésenhttp://www.life.hu/news/20181216-18-eves-ongyilkos-fiut-gyalazott-a-pap-a-temetesen.htmlGyászbeszédében végig gyalázta a 18 éves elhunytat egy michigani pap, mert a fiatal fiú öngyilkosságot követett el. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.