Elhunyt Szervánszky László, az ország egyik leghíresebb mestercukrásza

betegség halál Soltvadkert Szervánszky László Szent Korona Cukrászda mestercukrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség utáne elhunyt az ország egyik legismertebb mestercukrásza, Szervánszky László. A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa a települést a fagyi városává tette. 

Hosszan tartó betegség után december 23-án elhunyt Szervánszky László, az ország egyik leghíresebb mestercukrásza, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa – írja cikkében a Délmagyarország.

Szervánszky László erdélyi iparos családból származott, mestervizsgája után a szülői házból választottak le egy részt, ott nyitotta meg cukrászdáját. A formabontó megoldásokat, újításokat külföldön leste el.

A kétezres évek elején építették fel az új, nagyobb méretű cukrászdát, amely országos hírű lett, Soltvadkertet a fagyi városává tette.

Ahogy a cikkben írják: Szervánszky László Szegeden is megfordult. A kilencvenes évek elején vásárolta meg a híres, de életveszélyesnek nyilvánított Nagy Virág Cukrászda tulajdonjogát a várostól 50 millió forintért, majd több százmilliót költött a felújításra. 1999 októberében egyetlen éjszaka alatt csomagolt össze és hagyta el a várost. Mint akkor mondta: „betelt nála a pohár”.

Ezek a tárgyak szorultak idén az amerikaiak testnyílásaiba (18+)http://www.life.hu/news/20181227-ezek-a-targyak-szorultak-iden-az-amerikaiak-testnyilasaiba.htmlIdőről időre megdöbbentő adatokkal szolgálnak a különböző országok sürgősségi osztályai a tekintetben, hogy a páciensek milyen tárgyakat dugdosnak egyes testnyílásaikba. Nem, nem csak a gyerekek. News--Először kelt át ember egyedül, segítség nélkül az Antarktikánhttp://www.life.hu/news/20181227-eloszor-kelt-at-ember-egyedul-segitseg-nelkul-az-antarktikan.htmlElőször kelt át ember egyedül, segítséget mellőzve az Antarktikán. Az oregoni Colin O'Brady csaknem 1600 kilométert tett meg 54 nap alatt, szerdán fejezte be a távot. News--Először kelt át ember egyedül, segítség nélkül az Antarktikánhttp://www.life.hu/news/20181227-eloszor-kelt-at-ember-egyedul-segitseg-nelkul-az-antarktikan.htmlElőször kelt át ember egyedül, segítséget mellőzve az Antarktikán. Az oregoni Colin O'Brady csaknem 1600 kilométert tett meg 54 nap alatt, szerdán fejezte be a távot. News--Több mint ötezerszer riasztották a mentőket karácsonykorhttp://www.life.hu/news/20181227-tobb-mint-otezerszer-riasztottak-a-mentoket-karacsonykor-mentoszolgalat.htmlKarácsonykor 5221 emberhez hívtak mentőt Magyarországon - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője csütörtökön az MTI-t.NewsElhunyt a magyar navigátor, Rácz Bencehttp://www.life.hu/news/20181227-elhunyt-a-magyar-navigator-racz-bence.htmlBenik Balázs mellett is navigált Rácz Bence, aki mindössze 49 évesen a napokban elhunyt. News--Hidegfront hoz szelet, csapadékot az elkövetkező napokbanhttp://www.life.hu/news/20181227-hidegfront-hoz-szelet-csapadekot-az-elkovetkezo-napokban-idojaras.htmlHétvégén, az év utolsó napjaiban változékonnyá válik az időjárás. Hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, ami szelet, csapadékot hoz magával. Szilveszterkor és újévkor újabb hidegfront jön, éjszaka már fagyok lesznek, de nappal 0 fok fölé kúszik a hőmérséklet, hó, eső akkor már nem várható. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.