Havazás és megnövekedett forgalom nehezítheti a közlekedést hétvégén

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
havazás Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érkezik a havazás: szakemberek arra figyelmeztetnek, csak akkor induljunk útnak, ha előtte tájékozódtunk az aktuális út- és látási viszonyokról.

Mint arról már beszámoltunk, péntek délutántól havazás kezdődik az ország nagy részén. Emiatt közleményt adott ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt.: a közlekedőktől azt kérik, csak akkor induljanak útnak, ha előtte tájékozódtak az aktuális út- és látási viszonyokról, illetve forgalmi helyzetről. Mint írják, a tranzitútvonalakon hétvégén egyébként is nagyobb lehet a forgalom.

A társaság munkatársai a következő napokban 0–24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat. A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat először az autópályákon, autóutakon és főutakon kezdik meg, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése.

Az intenzívebb havazással együtt a Dunántúlon a szél is felerősödhet, ami hófúvásos szakaszokat is eredményezhet, elsősorban Veszprém megyében, ahol akár 60–70 km/órás széllökések is lehetnek.

Érkezik a havazás Fotó: Csudai Sándor - Origo
Kiderült, mennyit költenek a magyarok alkoholrahttp://www.life.hu/news/20190104-kiderult-mennyit-koltenek-a-magyarok-alkoholra.htmlAz összes kiadásuk 3 százalékát költik alkoholra a magyarok. Most pedig az is kiderült, hogy ez a szám mennyire közelíti meg az európai átlagot. NewsOrigoÍgy érdemes trükközni a szabadnapokkal 2019-ben, hogy sokat pihenhesshttp://www.life.hu/news/20190104-igy-erdemes-trukkozni-a-szabadnapokkal-2019-ben-hogy-sokat-pihenhess.htmlA szabadsággal mindenki szeret csínján bánni, ezért érdemes odafigyelni arra, mikor nyerhetünk a legtöbbet egy-egy szabadnap feláldozásával. NewsOrigoIdőjárás: hidegre és havazásra kell készülni a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20190104-idojaras-hidegre-es-havazasra-kell-keszulni-a-hetvegen.htmlHidegre és havazásra kell készülni a hétvégén, néhol napközben is mínuszok lesznek, hófúvás is várható. NewsOrigoKülönleges zebracsikó született a Nyíregyházi Állatparkbanhttp://www.life.hu/news/20190103-kulonleges-zebracsiko-szuletett-a-nyiregyhazi-allatparkban.htmlÚjévi csoda történt a Nyíregyházi Állatparkban. Az ország egyetlen Grevy-zebra-csapata új taggal bővült. Megszületett ugyanis Szilveszter, a kis zebracsikó. News--Meghalt Larry Roberts, az internet egyik alapító atyjahttp://www.life.hu/news/20190103-meghalt-larry-roberts-az-internet-egyik-alapito-atyja.htmlLarry Roberts amerikai tudós, az internet egyik atyja nyolcvanegy éves korában elhunyt. Szívroham végzett vele. News--Súlyosan megsérült egy kislány a szilveszteri tűzijáték soránhttp://www.life.hu/news/20190103-sulyosan-megserult-egy-kislany-a-szilveszteri-tuzijatek-soran.htmlEgy 11 éves kislány is megsérült a szilveszteri tűzijáték során Győrben. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.