Alvászavarral kezelték a veronai buszbaleset sofőrjét a tragédiakor

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato -
halál alvászavar Verona veronai buszbaleset alvási apnoé orvos tragédia sofőr magas vérnyomás kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan két éve történt a veronai buszbaleset. Nemrégiben kiderült, hogy a busz sofőrje, V. János kezelés alatt árt a tragédiakor. Így a nyomozóknak azt is meg kellett vizsgálniuk, hogy orvosai esetleg követtek-e el valamilyen mulasztást. 

Magas vérnyomással és alvási apnoéval kezelték V. Jánost, azt a sofőrt, aki a veronai buszbalesetkor vezette a síelő diákokat szállító buszt. A Bors cikke szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy embert foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítottak meg még december közepén. Azt írja a Bors, hogy a gyanúsított V. János orvosai közül került ki.

Úgy tudják, hogy bár alvászavarral kezelték a sofőrt, szakorvos engedélyezte, hogy hivatásos jogosítványa legyen. A kezelése már a baleset előtt megkezdődhetett, és a tragédia idején is egy speciális készüléket használt, amely enyhíti alvási apnoéját.

A veronai buszbaleset sofőrjét magas vérnyomással és alvászavarral kezelték Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

A lapnak nyilatkozó háziorvos szerint ez a készülék a leghatékonyabb módja annak, hogy megszüntessék az alvászavart, és a minimálisra csökkenti a baleseti kockázatot.

"Az erre vonatkozó jogszabály szerint azok a betegek, akik alvásdiagnosztikai központban kiállított szakorvosi véleménnyel tudják igazolni, hogy a folyamatos terápiás kezelésük során állapotjavulást értek el, vezethetnek" - nyilatkozta az orvos. A Bors pedig úgy tudja, hogy V. János a baleset előtt és tavaly szeptemberben is megkapta az engedélyt a Honvédkórház Alváscentrumában.

Németh Lajos mindenkit figyelmeztet: eddig marad az igazi télhttp://www.life.hu/news/20190105-nemeth-lajos-mindenkit-figyelmeztet-eddig-marad-az-igazi-tel.htmlMelegruhákat, szánkókat elő és indulhat a havazás! Németh Lajostól megtudhattuk, hogy bizony nem ússzuk meg: bizony itt a zord tél. Már az év első hetében hidegfront érkezik észak, északkelet irányából ami kiadós csapadékot eredményez...NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoPornóvideó indult el a hongkongi IKEA egyik tévéjén (18+)http://www.life.hu/news/20190104-pornovideo-indult-el-a-hongkongi-ikea-egyik-tevejen-18.htmlSokak kedvence az IKEA áruház, amelynek hongkongi áruházánál egy kis hiba csúszott a rendszerbe. Az egyik tévén ugyanis pornóvideó indult el. News--Nostradamus szerint hatalmas pusztítást okoznak 2019-ben hazánkban az árvizekhttp://www.life.hu/news/20190104-nostradamus-szerint-hatalmas-pusztitast-okoznak-2019ben-hazankban-az-arvizek.htmlNostradamus szerint Magyarországon 2019-ben hatalmas pusztítást okoznak az árvizek. NewsOrigoHavazás és megnövekedett forgalom nehezítheti a közlekedést hétvégénhttp://www.life.hu/news/20190104-havazas-es-megnovekedett-forgalom-nehezitheti-a-kozlekedest-hetvegen.htmlÉrkezik a havazás: szakemberek arra figyelmeztetnek, csak akkor induljunk útnak, ha előtte tájékozódtunk az aktuális út- és látási viszonyokról. NewsOrigoKiderült, mennyit költenek a magyarok alkoholrahttp://www.life.hu/news/20190104-kiderult-mennyit-koltenek-a-magyarok-alkoholra.htmlAz összes kiadásuk 3 százalékát költik alkoholra a magyarok. Most pedig az is kiderült, hogy ez a szám mennyire közelíti meg az európai átlagot. NewsOrigoÍgy érdemes trükközni a szabadnapokkal 2019-ben, hogy sokat pihenhesshttp://www.life.hu/news/20190104-igy-erdemes-trukkozni-a-szabadnapokkal-2019-ben-hogy-sokat-pihenhess.htmlA szabadsággal mindenki szeret csínján bánni, ezért érdemes odafigyelni arra, mikor nyerhetünk a legtöbbet egy-egy szabadnap feláldozásával. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.