Így élvezték a havat a fővárosi állatkert állatai

állat havazás Fővárosi Állat- és Növénykert állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon örültek a vastag hórétegnek a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói.

Nemcsak a kisgyerekek élvezték az elmúlt napokban leesett havat, hanem az Fővárosi Állat- és Növénykert lakói is. Különösen azok az állatok örültek a havazásnak, amelyek egyébként is kedvelik a hideg évszakot.

A TV2 munkatársai most meglátogatták a tigriseket, amelyek épp hófürdőztek.

Ők szibériai tigrisek, tehát az őshazájukban, Oroszországban mínusz 40 fok van, és hasig érő hó. Bár a mostani hóhelyzet az idei télen a legkomolyabb eddig, de ez olyan, amit a szibériai tigrisek körberöhögnek... Nekik normális ez a hőmérséklet, azért is nőnek ők a legnagyobbra a tigrisek közül, hogy a hideget ezáltal jobban viseljék. A vastag bundájuk is arra szolgál, hogy a magyarországi teleknél jóval hidegebb teleket a természetben is át tudják vészelni. Persze ehhez az is kell, hogy megfelelő energiatartalmú, tápértékű takarmányt kapjanak itt nálunk, ezzel tudják fenntartani állandó testhőmérsékletüket" – mondta Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.