Zűrzavart okoz a hó az országban

Forrás: MTI/Komka Péter -
zűrzavar havazás ország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hó nagy zűrzavart okoz a közlekedésben, több baleset történt, ezért nagyon fontos, hogy mindenki körültekintően közlekedjen, hiszen még várható havazás. 

Szerdára virradóra nagy mennyiségű hó esett, ami természetesen zűrzavart okozhat a közlekedésben. Egy kamion meg is csúszott az M0-s autóút keleti szektorában, így a reggeli tájékoztatás szerint csak a belső sávban lehet autózni. Az M7-es autópályán pedig, a Letenye felé vezető oldalon több jármű is összeütközött, a főváros irányába is baleset történt, itt a belső sáv van lezárva.

Hókotró a hóesésben Salgótarjánban Forrás: MTI/Komka Péter

A forgalmat ráadásul a hókotrók és a síkosságmentesítő munkagépek lassíthatják, de még ma is havazhat – írja az MTI. Szerdán erősen felhős lesz az ég, de napközben a keleti tájakon felszakadozik a felhőzet. Eleinte még többfelé lehet hó, nyugaton havas eső, ónos eső, eső; aztán átmeneti szünet után a Dunántúlra újabb csapadéktömb érkezik, amelyből sokfelé havazhat (DNy-on eső, havas eső is lehet). A nyugati szél megélénkül. +1 fok körül alakulhat a csúcsérték – írja a Köpönyeg.hu. Csütörtökön és pénteken szintén lehet még hózápor és hószállingózás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.