Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok középső vidékein

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Drew Angerer -
hóvihar USA időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerikai sajtójelentések szerint a hóviharok Új-Mexikótól a Nagy-síkságig és a Sziklás-hegységig terjedő, mintegy 1700 kilométer hosszúságú térségben tombolnak.

A viharok Új-Mexikó, Colorado, Nebraska, Kansas, Missouri, Arkansas államokat érintik, egyes vidékeken – például Coloradóban – 45 centiméternyi hó hullott. Missouri állam nyugati részeit 40 centiméteres hótakaró borítja, Kansas és Arkansas államokban pedig jégeső zuhog.

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Drew Angerer

Az 1700 kilométer hosszú viharzónában pénteken 1431 repülőjáratot töröltek, a zord időjárás okozta nehézségek a központi reptereken – mint például a coloradói Denverben – komoly fennakadásokat okoztak az Egyesült Államok egész légiközlekedésében. Coloradóban, Kansasben, Missouriban utakat, köztük főutakat zártak le, rendezvényeket és sporteseményeket töröltek. Kansas Cityben és St. Louisban áramkimaradások vannak.

A viharzóna keleti irányban, az Atlanti-óceán partvidéke felé mozog, a meteorológusok heves havazást jósolnak a hétvégére a szövetségi fővárosban, Washingtonban, illetve Maryland és Virginia államokban. Az előrejelzések szerint azonban a vihar nem érinti majd az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti partvidéki részeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.