Így szabadulj meg a karácsonyfádtól anélkül, hogy lehullanának a tűlevelek

Forrás: Shutterstock -
fenyőfa tűlevél karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfordulás és tűlevélzuhatag nélkül megszabadulni a karácsonyfától nem egyszerű, de íme néhány tipp, amelyek segíthetnek.

Az igazi karácsonyfák különleges hangulatot kölcsönöznek az otthonnak az ünnepek alatt, ezért ragaszkodnak még mindig rengetegen ahhoz, hogy ezt válasszák a műfenyő helyett. Ugyanakkor az elhulló tűlevelek sok bosszúságot is okozhatnak, főleg akkor, amikor a fa már kidobásra ítélt. Mozgatástól ugyanis még több levelet dob le magáról, de van megoldás arra, hogy a lehető legkevesebb felfordulással szabaduljunk meg a fától. Íme néhány tipp.

Így szabadulj meg a karácsonyfádtól anélkül, hogy lehullanának a tűlevelek Forrás: Shutterstock

Takarófólia
A legegyszerűbben kivitelezhető és talán a leghatásosabb megoldás is, ha vásárolunk takarófóliát a barkácsboltban, és arra fektetjük a fát, mielőtt kivinnénk a lakásból. Ez felfogja a tűleveleket, így biztosan kevesebbet kell majd takarítanunk utána – írja a Szeretlek Magyarország.
Becsomagolás
Ez a módszer tulajdonképpen az első továbbfejlesztett változata. Ebben az esetben nemcsak a fóliára fektetjük a fát, de teljesen be is csomagoljuk, vagyis rátekerjük, és összeragasztjuk vagy összekötözzük. Így hullajthatjuk el a legkevesebb levelet.
Kopaszítás
Ha olyan óriási karácsonyfát vásároltunk, hogy alig fér ki az ajtón, akkor biztosak lehetünk abban, hogy eltávolítása során rengeteg levél lehullik majd. Ezt a fát elő kell készíteni, a legjobb, ha a legszélesebb részeket kicsit keskenyítjük, vagyis levágunk az ágakból. Ezután választhatunk a fenti két módszer közül.

Enyhül az idő, de ónos eső várhatóhttp://www.life.hu/news/20190112-enyhul-az-ido-de-onos-eso-varhato.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki szombatra ónos eső miatt Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére. Emellett enyhül a hideg, 4 és 6 fokot is mérhetünk. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoSzörnyű vérengzés Káptalanfán: íme, a sokkoló részletekhttp://www.life.hu/news/20190112-szornyu-verengzes-kaptalanfan-osztrak-ferfi-magyar-no.htmlViszonzatlan szerelem miatt rendezett vérfürdőt az osztrák férfi volt párja káptalanfai házánál tegnapra virradóra. Először rá akarta gyújtani a családra a házat, majd lövöldözni kezdett, a menekülő gyereket sem kímélte. A család tizenegy gyermeket nevelt, a tragédia idején a házban összesen kilencen voltak. News--Járatritkítás miatt egy hároméves kisfiú fagyoskodik reggelente fél órát egy buszmegállóbanhttp://www.life.hu/news/20190111-jaratritkitas-miatt-egy-haromeves-kisfiu-fagyoskodik-reggelente-fel-orat-egy-buszmegalloban.htmlEgy hároméves kisfiú és édesanyja fagyoskodik reggelente egy fedetlen buszmegállóban fél órán keresztül, mert a járatritkítás miatt már csak így tudnak eljutni otthonuktól az óvodáig. News--Furcsa tengeri lényt mosott partra a víz, műanyag hulladékra hasonlítotthttp://www.life.hu/news/20190111-furcsa-tengeri-lenyt-mosott-partra-a-viz-muanyag-hulladekra-hasonlitott.htmlLeginkább műanyag hulladékra hasonlított az az állat, amelyet nemrégiben mosott partra a víz a Fülöp-szigetek partjainál. Megtalálóját igencsak zavarba ejtette a látvány. News--Nem csak VV Fanni miatt nyomoz a rendőrség B. László utánhttp://www.life.hu/news/20190111-nem-csak-vv-fanni-miatt-nyomoz-a-rendorseg-b-laszlo-utan.htmlNem csak Novozánszki Fanni eltűnése miatt nyomoz a rendőrség az előzetesben lévő dunaújvárosi B. Lászó után. A Blikk úgy tudja, más bűncselekményben is érintett a férfi. NewsOrigoHárom órán át nyalogatott egy kapucsengőt egy férfihttp://www.life.hu/news/20190109-harom-oran-at-nyalogatott-egy-kapucsengot-egy-ferfi.htmlHárom órán át nyalogatott egy kapucsengőt egy férfi Kaliforniában. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.